Donderdag, 16 december 2010

Alcoutim 48

05.00 uur word ik wakker met pijn in mijn rechteroor. Wat is dit nou weer? Te 07.00 uur stap ik uit bed; ik hou het niet meer. Na het ontbijt giet Ingeborg slaolie in mijn oor en ik ben met een prop W.C.-papier voor de rest van de dag doof aan één kant. Het helpt wel want in de loop van de dag verdwijnt de pijn. 09.00 uur haalt Ingeborg broodjes en ik ga buiten met een jas aan en een muts op onder de kuiptent de hele oggend zitten wachten op doorkomst van allerlei internetdingen teneinde de Wifi-antennes te bestellen bij Yatow.de; die is de goedkoopste en Kees van de Alioth heeft daar goede ervaringen mee. Rond 13.00 en 14.00 uur gaat Ingeborg muziekgrepen van het internet downloaden (jaaa, dat kan!!).

Ingeborg in haar kantoor

Daarna gaat ze muziek kopiëren in de bibliotheek. Allemaal voor het goede doel: de uitvoering van het “Rio Guadiana Trio” (Joop: Accordeon, Chris: Saxofoon, Ingeborg: Gitaar) tijdens de kerstmaaltijd op eerste kerstdag. Te 16.00 uur vinden we nog even de tijd om een wandeling te doen. We komen langs twee amandelbomen langs de weg de heuvels in, die we nog even “proeven” en verdomd, die zijn goed. We vullen letterlijk onze zakken en puffend in de hitte (het was warm deze dag) sjokten wij terug naar de boot met onze buit waar de noten direct gekraakt werden.

kraken maar!

Verder het bekende verhaal: terrasje pakken, eten koken, lezen (“Handelaar in koffie”, van David Liss). De kachel gaat weer aan want als de zon weg is wordt het snel koud. De kachel doet het goed, maar de diesel gaat wel hard.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s