Dinsdag, 21 december 2010

Alcoutim 53

Het regent dat het giet. Slecht geslapen uiteraard. De stroom giert langs de boot. Het klotst en klatert dat het een lieve lust is. Het is niet koud: 18 graden boven nul zeg ik er maar even bij. De “Noble Warrior” vertrekt en “Losadama” (anderhalve mast) neemt meteen zijn plek in. Joop assisteert de “Losadama” en legt ‘m zoveel mogelijk naar achteren, zodat er voor ons ook nog plaats is aan de steiger. We wachten tot vanmiddag als (hopelijk!) de stroom keert of in ieder geval minder wordt. Na het ontbijt  gaan we met de bijboot naar de Ilona de computer van Meta halen om voor hen een weblog aan te maken met WordPress. Joop deelde mede dat hij met Suus geregeld heeft dat we met de hele zeilersgemeenschap op eerste kerstdag terecht kunnen in de Riverside Tavern voor een gezamenlijke kerstmaaltijd, waarbij we dan tussen de gangen door muziek gaan maken! Ze hebben een 4-gangen menu afgesproken met soep, salade, bacalhau (soort kabeljauw), hert, zwijn, een toetje en koffie. Dat alles voor slechts 25 euro per persoon. Dat gaat gezellig worden! Terug aan boord ben ik aan de gang gegaan met het weblog voor Meta en Joop. Dit hield ik vol tot 15.00 uur. Daarna ook nog een beetje gelezen in “Gebroken”. Ingeborg heb ik naar de “Fatpadd’s” gebracht voor een trainingssessie op saxofoon, gitaar en accordeon. Vervolgens in m’n eentje ankerop gegaan (wat is het toch heerlijk om een goed werkende ankerlier te hebben!) en aangelegd met behulp van buurman “Losadama”.

de boom op tafel

Hup, weer lezen, bier halen, bier drinken. Onderhand kwamen Joop en Ingeborg weer terug van trainen en dronken we met z’n vieren in onze kuip weer een ouderwets kopje kouwe thee, met de kerstboom, die tamelijk mobiel is, op tafel. Voor Joop een paar nummers van Connie Francis gedraaid. Helaas overstemde de regen meestal de muziek. Saves nog wat gecomputerd. De ontvangst hier was weer minder maar het ging. E-mailtjes beantwoord. 10.00 uur naar bed.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s