Zaterdag, 25 december 2010

Alcoutim 57

Het is zaterdag, eerste kerstdag en het is nog steeds koud. Ik heb uit de bibliotheek weer een boek van David Baldacci te pakken, in het Engels. Ik zit een flink deel van de dag weer op de computer. We willen een auto huren volgende week maar ik heb mijn nieuwe creditcard nog steeds niet ontvangen; die is afgelopen dinsdag verstuurd als het goed is. Een ander flink deel van de dag ben ik bezig met het aansteken van de kachel. Dat gaat nu moeilijk want hij is onderin behoorlijk vet beroet. Bovendien waait de wind de pijp in en dat is niet goed om de trek op gang te krijgen. Tussen twee regenbuien door en als er wat wind staat lukt het uiteindelijk. Chris had ons er al een keer op gewezen dat het zondegeld is als je stookt op je eigen olie als je aan de kant ligt. Je kunt beter voor weinig geld een elektrische ventilatorkachel kopen met al die “graties” elektriek die je tot je beschikking hebt! Hij hep gelijk; dat we daar zelf niet op komen! Ik heb nota bene thuis op zolder zo’n dingetje staan! Zodra we in de gelegenheid zijn kopen we zo’n ding in Vila Real. Mijn handen zijn zo zwart dat ik ze vandaag niet meer schoon krijg. Om 16.00 uur, na Linda, Marijn en Ma te hebben gebeld, is het zover: we gaan naar het kerstdiner in de Riverside Tavern. Ik trek m’n mooiste spijkerbroek aan en een dure trui van Ricky en Ingeborg ziet er helemaal mooi uit, opgemaakt en wel. Behangen met camera’s (foto en, deze keer, film) lopen we in de miezer-regen naar boven. Voor een disco-eigenaar heeft de baas zijn best gedaan: de tafels staan in een soort carré opgesteld, de menukaarten van Suus erop, netjes gedekt met borden, bestek etc. We zijn uiteindelijk met zijn veertienen. Francisco de havenmeester hebben we ook uitgenodigd; die gaan we vanavond vrijhouden. Eerst een borreltje aan de tap en dan aan tafel. De stemming is geanimeerd en de verbroedering volledig.  Ingeborg en ik filmen en fotograferen om beurten. Telkens na elke gang treedt het Rio de Guadiana-trio, o.l.v. band-leider Joop en getooid met de kerstmannemutsen van Meta, op en brengt kerstnummers ten gehore. Vooral Rudolph The Rednosed Reindeer is zeer populair. Uit volle borst wordt meegezongen. Ons “Rio de Guadiana”-lied valt zeer in de smaak en wordt gebisseerd. Francisco is zeer vereerd met het feit dat hij wordt genoemd in de tekst van het lied. Hij glundert en geniet. Het  hertevlees is wat aan de taaie kant maar dat mag de pret niet drukken. Hieronder een paar foto’s van deze gedenkwaardige avond. Om 24.00 uur gingen we dronken naar bed.

borrelen vooraf (foto: Meta)

de bemanning van de “Losadama”, Karel en achterin Meta, Chris, Alex en haar moeder

het “Rio de Guadiana Trio”

het kerstvrouwtje (foto: Kees van de Alioth)

Francisco, Kees en Suus (foto: Meta)

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s