Dinsdag, 28 december 2010

Alcoutim 60

09.15 pas uit bed. Maar ja, K.S. is spannend, zie je. Het is buiten windstil en zonnig, kortom een gewone dag. Oh, wat is het fijn op de Rio de Guadiana te zijn. Daar moeten we niet teveel ruchtbaarheid aan geven anders wordt het hier te druk.

Ik: Waarvoor staan die twee cannetjes op de trap?

Zij: Nou, gewoon, die moet je even buiten zetten.

Ik: Waarom?

Zij: Nou, die moeten worden gevuld.

Ik: Moet ik dat doen?

Zij: Ja, als je dat wilt, anders doe ik het zelf wel. Je moet trouwens je haar wassen want je hebt een vette kop, of je moet onder de douche gaan, ’t ziet er niet uit

Ik: Krijg ik nou nog koffie, of hoe zit het? Het is al half tien.

Zij: Nee, eerst even dit stukkie uitlezen, ga jij maar douchen.

Ik: Dan ga ik ook maar weer lezen.

Ik ben de gehele dag alleen van de boot af geweest om te plassen in het toiletgebouw aan de kant dat een stuk frisser ruikt dan ons boord-toilet. Oh ja en we hebben ook nog even een kopje wijn gedaan op het terras. Verders alleen maar computeren. Het ene moment is de verbinding zeer traag en denk ik dat het weer aan Ziggo ligt en het andere moment schieten de Megabijters de tent binnen. Meta kwam bij ons wat dingetjes via het internet regelen omdat aan onze kant van de steiger de ontvangst beter was. Ik heb haar ook geholpen een beginnetje te maken met het splinternagelnieuwe weblog van “Joopenmeta” (Met de Ilona op reis). Verdere invulling volgt nog. De foto’s van Augustus heb ik geselecteerd en deels (vanwege de traagheid van het netwerk) op Picasa in een openbaar web-album geplaatst. Zwager Willem belde vandaag. Hij wil wat fotootjes sturen van de winter thuis, opdat wij “het perspectief op de werkelijkheid” niet kwijtraken! Ach, nou ik erover nadenk: dat was ík al kwijt toen ik in 1971 bij het Arbeidsbureau ging werken.

de vloot van Willem en Joke onder winterse omstandigheden

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s