Donderdag, 30 december 2010

Alcoutim 62

Ondanks het onstuimige weer van de afgelopen nacht bleven we als een huis achter ons anker. We werden om 08.10 uur wakker na veel waak-slaap toestanden. Als ik naar buiten kijk zie ik Joop alweer aan de steiger liggen! Die is zo snel als een scheet in een jampot! Een uurtje later hijs ik in de stromende regen eveneens het anker naar binnen (oh wat een fijne ankerlier hebben we toch) en Joop vangt ons aan de steiger op. We steken weliswaar anderhalve meter uit maar daar heeft niemand last van. We liggen weer aan de Duitse landvast. Het weer is wisselvallig maar de temperatuur niet verkeerd: een graad of 16. Joop feliciteren wij alvast met Meta d’r verjaardag. Ik wacht al een tijdje op de pincode van mijn nieuwe creditcard. De oude is geblokkeerd omdat men heeft geconstateerd dat iemand via het internet kans heeft gezien op mijn kosten uitgaven te doen, in Amerika! Het verlies is gedekt en men had het meteen in de gaten maar het geeft een vervelend gevoel. Ik had net een huurauto besteld in Faro, ook via het internet. Ik heb die kaart en de pincode dus nodig. Door de gebrekkige doorzendservice van TNT lijk ik nu die pincode niet tijdig te ontvangen. Stevige telefoontjes met TNT klachtenafdeling dus. Men gaat er nu speciale aandacht aan schenken. Mij benieuwen. s’Morgens drinken wij koffie bij Joop en Meta, met een gebakje erbij, en s’ avonds wordt het heel gezellig tijdens een uitgebreide verjaarsborrel bij hen aan boord. Chris en Alex van de “Fatpadd’s” en Kees en Suus van de “Alioth” zijn er ook. Het werd 21.30 uur en toen was het te laat om naar een muziekuitvoering in de kerk te gaan. Ik heb daarna nog de driver voor de USB Wifi adapter geïnstalleerd en hij lijkt het nog te doen ook! Geheel zeker ben ik er niet van. Kees moet nog maar even komen kijken naar de instellingen, want ik begrijp eigenlijk niet goed wat ik aan het doen ben.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s