Vrijdag, 31 december 2010

Alcoutim 63

We zijn “aan de meet”! Het jaar 2010 hebben we gehad. Het ziet er niet naar uit dat dit feit hier op grootse wijze gevierd gaat worden. Je merkt niets van voortijdig afgestoken vuurwerk, rotjes, duizendklappers en dat soort ellende zoals dat in Nederland wel het geval is en in zeker opzicht is dat een zegen. De zon schijnt en af en toe valt er toch een regenbuitje. Ergens verwacht je dat er toch wat gaat gebeuren vandaag, maar neen. Of toch? Ja toch, alhoewel dat niets met de jaarwisseling heeft te maken: een eigenzinnige Hollandse jachtschipper die hier al jaren rondvaart heeft aangelegd aan de steiger die is gereserveerd voor de chartervaart (rondvaartboten, partyschepen etc.). Dat geeft niets, dat mag, je hebt daar geen water en elektriek. Je moet echter wel op je boot blijven voor het geval er een partyschip aan komt leggen. Wekenlang hebben we van dat soort niemand zien komen. De betreffende schipper was al tijden niet aan boord en ja hoor, een grote party-boot uit Vila Real wil aanleggen om passagiers op te pikken! Toeteren, toeteren, toeteren en rondjes draaien. Al wie er kwam: niet de betreffende schipper. De bemanning van de party-boot moest allerlei toeren uithalen om de boot aangelegd te krijgen met de boeg dreigend tegen het zeiljacht aan. Uren later kwam de schipper opdagen en vanzelfsprekend werd hem de huid vol gescholden. Hij leek er niet erg van onder de indruk. Op zijn gemak gooide hij los en ging vlakbij voor anker. In de loop van de middag vertrok de party-boot en binnen 5 minuten lag meneer weer op zijn eigenzinnige plekkie. Brutalen hebben de halve wereld; die Hollanders kunnen er wat van! “Skin Privilege” van K.S. heb ik nog niet uit. Genieten. Ingeborg wil naar de winkeltjes om inkopen te doen voor twee dagen want morgen, 1 januari,  zal alles wel dicht zijn. Wij kopen groenten, brood, bier, wijn, kastanjes (die aten we in Nederland nooit, terwijl ze daar ook prima te verkrijgen zijn!). We informeren bij de VVV naar de bustijden want we moeten maandag naar Faro om de huurauto op te halen. De Wifi-ontvangst is slecht. Dat is te zeggen: de verbinding en het signaal zijn uitstekend volgens de gegevens op het scherm maar toch komt er niks binnen. Hij geeft aan dat 0 Kbps wordt ontvangen. Ik doe iets niet goed. En dat op de laatste dag van het jaar, verdomme! Ik blijf proberen. Kees komt langs om naar de instellingen te kijken maar die zijn goed, zegt hij. Het probleem moet op de een of andere manier van de website komen, bijvoorbeeld Ziggo zal wel weer problemen veroorzaken met de webmail, zoiets moet het zijn. Ik laat het maar even zitten. Computer uit. We gaan met z’n allen nog 1 keer in 2010 op het (overdekte deel van het) terras een bel wijn drinken. We spreken af om 23.00 uur (in Nederland is het dan 24.00 uur) in de Riverside Tavern om daar met elkaar het glas te heffen op 2011. We nemen met kussen afscheid van Donna Manuela, alsof we het land uitgaan, en gaan terug naar de boot voor een dutje. Ik verslaap me bijna, lig tot 22.50 uur te ronken op de kajuitbank. Ondanks de afspraak mekaar niet te bellen, kan ik het niet laten en bel dochter Linda om ongeveer precies 23.00 uur, dat is 24.00 uur in Nederland. Het lukt en we wensen mekaar alles toe wat goed is. Daarna schieten we beiden als een haas naar de R.T.  waar het behoorlijk druk is. We treffen er, naast Portugese stamgasten, nog een aantal bootvluchtelingen aan en op het moment suprème maak ik een paar foto’s (had ik maar een goede camera en een vaste hand). Joop schiet buiten met zijn lichtpistool twee rode lichtkogels de lucht in. Dat is het enige vuurwerk dat wij in 2011 zien. Wat zal 2011 brengen?

Joop is al op weg naar buiten om zijn lichtkogels af te schieten

hier zien wij: Alex, Martin, Maura, Kees en Suus die de R.T. baas feliciteert met 2011

Paul, Chris, Maura, Meta en Suus

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s