Dinsdag, 7 december 2010

Alcoutim 39

Fikse slagregens en harde wind maken ons ruw wakker. Vanaf 06.00 uur houd ik ankerwacht en ga gezellig in het donker op het kajuitdak onder de buiskap staan internetten. Ik heb het niet direct in de gaten maar om ongeveer 07.00 uur worden wij van het anker geslagen. Er staat, nu het licht wordt is het goed zichtbaar, een gigantische stroom van geel modderwater waarin ontzettend veel troep wordt meegevoerd. Ik denk dat ze ergens een stuw hebben opengezet want dit kan niet van regenwater afkomen.  Het stroomt ontzettend hard, ik schat tot wel 5 of 6 knopen. We worden zeker 100 meter achteruit de rivier af gesleurd tot het anker weer houdt. Gelukkig ligt er niks achter ons dus we kunnen het rustig laten gebeuren. Ik heb geen zin om in het schemerdonker in de stromende regen, die echt te dol is, het anker op te halen en als het niet nodig is waarom zou je dan, he? Ik heb nog steeds internetontvangst. Complete rieteilanden, bomen, een gasfles (ik wacht nog steeds op die Volkswagen), komen langs en bonken af en toe tegen de boot. Het water is zeer goor, vies geel en naast het grote komt er heel veel klein afval langs. Je kunt dus maar beter niet je motor starten als het niet hoeft. Even later heb ik geen internet meer want we zijn nog zo’n 50 meter opgeschoven. We liggen nu naast de Fatpadds die wonder boven wonder geen last hebben. De Losadama daarentegen (de boot met anderhalve mast) is heel raar aan het schutteren met zijn anker.

vlaggetjesdag op de Fatpadds

anderhalve mast

Hij steekt duidelijk te weinig ketting en is al spoedig bijna uit het gezicht verdwenen richting VRdSA. Later komt ie pal voor ons neus liggen. Hopen maar dat zijn anker houdt. We blijven de hele dag op de boot, durven er nu niet af. Joop zagen we om 11.00 uur vertrekken om Meta op te halen. Saves twijfel ik nog of ik de hele nacht ankerwacht zal houden of gewoon naar bed gaan. Het wordt dat laatste. Het wordt snags windstil tot de volgende ochtend.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s