Woensdag, 8 december 2010

Alcoutim 40

Te 07.00 uur begint het weer fiks te regenen. De kachel brandt en binnen is het 20 graden. Het blijft tot zeker 12.00 uur bij vlagen keihard met bakken uit de hemel komen. Geen wind gelukkig maar we kunnen niet van de boot af. Het water loopt in stromen langs de ramen en de rivier stroomt ook weer sneller dan normaal, maar toch niet zo dol als gisteren. De kleur blijft geel: “De Gele Rivier”, kleiige wolken kolken aan de oppervlakte. Pas om 12.00 uur kunnen we naar de kant, Meta begroeten. Het werd al weer heel gezellig met Beerenburg en Grand Marnier in of naast de koffie. Meta heeft een netbook gekocht, een mooi ding met gigantische opslagcapaciteit, en ook een Ukulele waar zij op wil oefenen. Meteen na de borrel een wandeling gemaakt naar de droge rivierbedding die nu niet meer droog is maar kolkend. We moeten over de stepping stones om een pad over te steken.

over de stepping stones

Op de terugweg komen we een jagermannetje tegen, een grappig kereltje dat denkt dat wij prima Portugees verstaan. Hij had niets geschoten (gelukkig!) en we konden er ook niet achter komen waarop ze hier nou eigenlijk jagen want je hoort elke dag wel geknal in de heuvels. Met Joop en Meta nog even een (nu overdekt) terrasje gepakt. De buitentemperatuur is goed, 17 graden denk ik. Na het eten (pannekoeken met stroop en bastaardsuiker) gaan we zingen in de Riverside Tavern. Het is de laatste keer want de “Pax Nostrum” met Hilary en Paul gaan naar de Canaries en zodra de “Noble Warrior” eindelijk haar zonnepaneel heeft gaan die ook daar naartoe. Joop en Chris doen hun best op Accordeon en Sax en Hilary en Paul op gitaar en rinkelbom(?). Af en toe een solo van Maura (Noble Warrior) en Alex (Fatpadds) en het koorwerk komt van de rest. Het werd zomaar twaalf uur. Het zingen ging nu een stuk beter vond ik.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s