Donderdag, 9 december 2010

Alcoutim 41

Wat een prachtige dag, zeg! Vandaag letterlijk geen wolkje aan de lucht. Wat kan dat toch een verschil maken voor de kwaliteit van het leven van pensionado’s als de zon schijnt! Ingeborg deed de was (twee onderbroeken van mij, geen lolletje, twee T-shirts en twee kleurige kersthanddoekjes, kortgeleden aangeschaft in Vila Real de Santo Antonio, die preventief moeten worden gewassen voor het behoud van de kleur en omdat ze dan beter vocht af- en opnemen) en ik zat in mijn nieuwste kleurige boxer van de Action op de kuipbank in de zon. Ik moest echter al snel een schoon T-shirt aantrekken opdat ik niet zou verbranden.

ik heb nog wel meer van zulke foto’s, maar die “kunnen” niet

De “Gele Rivier” stroomde niet meer zo hard maar was nog erg goor. Joop kwam langsvaren met zijn accordeon op weg naar Chris op de Fatpadds, teneinde te trainen op populaire kerstdeuntjes die zonder twijfel binnenkort ergens ten gehore zouden kunnen worden gebracht. Na den koffie zijn wij in Portugal gaan wandelen. Op de steiger kwamen wij Meta tegen die de poezen Kasper en Minou in de gaten hield, want voor het eerst sinds hun vertrek mochten die vrij rondlopen terwijl de Ilona aan de kant lag. Minou smeerde hem meteen de kant op, terwijl Kasper, hoe toepasselijk, de kat uit de boom keek. Alhoewel de Zuidenwind begon op te steken konden wij de wandeling slechts gekleed in T-shirt en korte broek (ik) doen.

het was flink doorstappen

We namen een nog niet eerder verkende route, een beetje het binnenland in, langs de zijrivier die ook niet meer zo hard stroomde, op een vrij nieuw ogende asfaltweg de heuvelbergen op en af. Een goede oefening voor kuit- en dijspieren, doch een aanslag op de knietjes. De zwoele wind ruiste door de keurig aangeplante bomen.

veel kleine bomen met ronde kruin, dat ruist lekker

Heelhuids want er gebeurde niks, keerden wij via een omweggetje door de sinaasappelgaarden terug in het dorp alwaar ik op het dorpsplein foto’s maakte van een kerststalletje dat men alvast had opgericht, de kribbe met het kindje Jezus erin, de bekende crew eromheen en de drie wijzen uit het Oosten (ik hoorde iemand zeggen: de drie leipen uit het Oosten) uitbeeldend.

de wijzen uit het Oosten

Op de steiger was Meta nog steeds, genietend van het zonnetje, op de poezen aan het letten. Het ging goed, ze bleven in de buurt. Op de rivier was het winderig; er stonden flinke gele golven tegen de eb in. De middag brachten wij door in welverdiende rust met een kopje (warme) thee, een biertje, een boek of twee (die ik meteen weer weg legde: “Robert Shannon’s jonge jaren” van A.J. Cronin en “Gevleugelde Pharao” van ene Joan Grant, wat een gedateerde oudbakken bagger zeg!) en een koekje. Plusminus 16.00 uur voeren wij naar de Portugese kant voor boodschappen en het terras. Tot ‘s avonds 19.15 uur probeerden wij, Kees van Suus van de Alioth en ik een graties antivirusprogramma op het netbook van Meta te zetten. Dat duurde echter vanwege de trage downloadsnelheid van de Wifi-zender op dat moment te lang. Morgen maar weer proberen. Vandaag begon ik in “Zeeverhalen” van Joseph Conrad, erkende wereldliteratuur!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Donderdag, 9 december 2010

  1. Piet Hoogendoorn zegt:

    beste willem en ingeborg ik wil je een mailtje sturen
    maar ik krijg het steeds terug, is je mailbox soms vol of doe ik iets fout?
    groetjes piet hoogendoorn

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s