Zaterdag, 15 januari 2011

Sevilla – Alcoutim

Te 09.00 uur de auto met de kooilift uit de kelder gehaald na bij het uitchecken 4 euro te hebben afgerekend voor 1 zakje nootjes en een biertje uit de koelkast op de kamer en goedgemutst en vol vertrouwen op weg door de stegen en straten van Sevilla. Ik had mijn klachtenlijst al klaar maar bij de receptie werd daar niet naar gevraagd. Verstandig van ze. De route naar de boulevard die we gisteren zo moeizaam hadden uitgekiend bleek op het laatst (daar hadden we niet gekeken, was te ver, maar zag er vanuit de verte vertrouwd uit) in het geheel niet te kloppen: we reden onszelf wederom helemaal klem in verboden rijrichtingen. Potgloeiende, vlotverdromme; ruzie, zenuwen, overtredingen. Gelukkig is er geen politie in Sevilla. Door tot twee maal toe een verboden rijrichting in te slaan kwamen wij uiteindelijk toch op de boulevard. Daar besloot ik maar niet naar de Marina de Gelves te gaan, een jachthaven aan de rivier ten Zuiden van Sevilla, waar onze Belgische vriend Ludo met zijn boot ligt, omdat ik geen zin meer had in deze verkeerspoppekast. Ik sloeg rechtsaf de Puente Cristo de Expiracion op, die aansluit op de snelweg naar Portugal. Deze weg is prachtig en niet druk. Het zonnetje scheen op de sinaasappelboomgaarden langs de weg en binnen 1 uur en twintig minuten waren we in Vila Real de Santo Antonio. Onderweg belde Ingeborg Elly en Jan op die met hun campert op de camping bij Monto Gordo staan, kijken of we daar een koppie koffie konden drinken en dat kon. We kregen er wel meer dan 1 en zelfs broodjes etc. Het was een genoeglijk samenzijn onder de dennebomen van de campercamping. Hier staan alleen maar grijze duiven, voornamelijk uit Duitsland, Nederland en Engeland. Jan en Elly deden ons uitgeleide want je komt zomaar niet deze camping op of af! Er zijn slagboompjes die per se bediend moeten worden door de aanwezige grensbeambten! Je lacht je dood! Het is overigens wel nodig want voorheen kwamen veel wildkampeerders die op parkeerplaatsen stonden hier douchen en waterhalen zonder iets te betalen en dat kan natuurlijk ook niet. Terug via de Lidl in VRdSA. Schappen doen. Naar Alcoutim. Thee (warme) drinken bij Joop en Meta. Ervaringen uitwisselen. Zij hadden “Kleine Joop” op visite precies op de dagen dat wij weg waren; hij is nu weer thuis. Linda belde; ze is weer bezig met fitness, goed zo! Stickie van 32 gieg aan Kees gegeven om vol te gooien met films en muziek. Tot 17.30 uur de rommel op de boot opruimen en daarna naar het terras. 1 wijntje gedronken. Afscheid genomen van Mike want die gaat morgen met tijdelijke bemanning Roger van de “Warrior for Life” naar Alvor . Mike heeft verandering van omgeving nodig zegt hij. Ik praat even met Roger. Die is beroepsfotograaf geweest. Dat treft. Ik wil hem uithoren over Nikon, zijn merk. We spreken af hier verder over te babbelen als hij uit Alvor terugkomt. We eten warm saves, werd tijd, na drie avonden broodjes smeerkaas. Lekker sla, varken, ei en aardappelen met een saus van champignons, paprika, ui en veel knoflook. Ik computer maar weet niet meer wat. 23.15 uur naar bed. Koud en klam. We zijn weer thuis. Het was een fijne dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s