Dinsdag, 18 januari 2011

Alcoutim 4

Als Jaap nou effe weggaat (het is zijn beurt vandaag) kunnen we weer naar de steiger, achter de Ilona liggen. Het is tot 12.00 uur mistig op de rivier. De kachel snort. Ingeborg doet het beddegoed in de wasmachine. Ik lees DGV uit (raar boek) en begin aan “FADO” geschreven door ene Dirk Lambrechts, die gek is op deze muziek. Dit boek hebben wij te leen gekregen van Suus en het gaat, de titel zegt het al, over de Fado (= weemoedige zang/muziekstijl in Portugal, met name Lissabon en Coimbras, dat altijd de “Saudade”, dit betekent: onbestemd verlangen, tot onderwerp heeft. Ondertussen draai ik om in de stemming te komen Fado-muziek van Amalia Rodrigues, Ana Carvalho en Katia Guereirra. Ana Carvalho zingt een beetje vals volgens mij. Ik vind het leuk om over dit onderwerp het een en ander te weten, maar echt spannende literatuur is het niet. Als tegengas draai ik daarna Blues-muziek van Albert King, ook van Kees gekregen. Oude tijden herleven. De zon komt aarzelend door maar we hebben het binnen reuze naar onze zin. Tot 16.00 uur blijf ik op de computer rammelen. Ik ben verslaafd. M’n arm doet zeer. Met het oog op de toekomstige nieuwe spiegelreflex fotocamera zoek ik op internet info over het werken met zo’n ingewikkeld ding. Ik download een complete basiscursus fotograferen. Handig hoor dat internet. Niet goed voor mijn arm. Straks kan ik niet eens de ontspanknop meer indrukken. Pas om 16.00 uur blieft het Jaap van de steiger af te gaan. Het gaatje om aan te leggen is klein, met die stroom, maar gelukkig gaat toevallig ook Fatpadd’s die achter Jaap ligt, voor anker. Dan is het een eitje. Het ontvangstcomité in de persoon van “Joopenmeta” (ze hebben tegenwoordig zelf een weblog zie je: www.joopenmeta.wordpress.com) staat klaar om ons op te vangen. Saves AGV(is) gegeten, heerlijk. Daarna weer computeren. Het is laag water en Wifi komt slecht door. Tijd voor noodingreep: ik maak inderhaast van een lege fles magere yoki-drink een plastic condoom voor de AWUS antenne en hijs die met de 5 meter verlengkabel die we erbij besteld hebben, via het dekluik tot vlak onder de eerste (bakboord-)zaling. Het werkt! Hoogte is alles! We kunnen weer verder. Stukjes op de weblog gezet, het werd hoog tijd, ik loop al 10 dagen achter. Na een handvol verboden noten en een flinke slok verboden whisky om 22.00 uur uitgeput naar bed. Ik lees 1 bladzijde in een nieuw boek: “Rico’s Vleugels” van Rascha Peper en val in slaap.

Wifi-condoom in de mast

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dinsdag, 18 januari 2011

  1. jella zegt:

    Willem, je moet weer hard aan de slag met de weblog, ik mis de verhalen. Ik lees daarom nu maar weblog van Meta. En ik heb je nieuwe haardracht al bekeken. Effe wennen hoor.
    groeten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s