Zondag, 2 januari 2011

Alcoutim 65

De dag begint met een sombere uitstraling en om te voorkomen dat wij ons daar aan overgeven maken we een fikse wandeling in de nabije omgeving, dwars door het dorp naar de buitenwijk waar de markt op zaterdag is en dan doorlopen over het pad langs de Guadiana de heuvels in. Zo hard mogelijk 20 minuten stiefelen en dan omkeren en zo hard mogelijk dezelfde weg terug. Afgezien van de kloppende knieën en de klapperende heupknoken gaf dit een voldaan gevoel. De komende dagen zal blijken dat het bij dit ene goede voornemen is gebleven. Morgen gaan we de huurauto ophalen in Faro. Dat wordt een “wereldreis” met de bus naar Vila Real de Santo Antonio, een wandeling naar het treinstation, een treinrit van 1 uur en 10 minuten naar Faro en tenslotte met de bus naar de luchthaven, alwaar wij moeten bellen dat we zijn aangekomen en dan komt men ons ophalen en brengen naar de vestiging (het bedrijf heet: “Interrent” en verhuurt voor een vanaf prijs van 6,99 euro! Dat gaat natuurlijk niet kunnen kloppen) waar de auto klaarstaat. Derhalve dienen wij voorbereidingen te treffen. We worden gestoken door een werkbij en gaan aan de slag. De bijboot wordt aan dek gehesen en schoongemaakt. Ingeborg gaat binnen afstoffen en haalt kasten leeg en doet ze daarna weer vol maar dan anders. Ik ga, na 3 maanden (de laatste keer was in september te Albufeira, dat overigens “Lagune” betekent, maar dit terzijde) de kuip schoonmaken. De korte slang die klaarligt aan dek haalt de kuip niet en ik heb geen zin om de lange tuinslang te pakken dus volsta ik met het leeggieten van vier 5-literflessen en met een afwasborstel het vuil de loosgaten in te trekken. Zo, dat is ook weer gedaan. De kerstboom wordt opgevouwen en in zijn hok achter de kuipbankleuning aan bakboord gedouwd. Volgend jaar mag ie weer. Op Malta?, Mallorca? Griekenland? Tussen de bedrijven door drinken we koffie op de Ilona en maken daar foto’s van de beroemde tuinkabouter met onze kerstboom als achtergrond (u begrijpt: vóórdat ie achter het schot verdween!). Joop neemt zelf ook foto’s en die blijken mooier te zijn dan de mijne. Moet kunnen.

Piggelmee onder de kerstboom

Te 11.00 uur krijgt de zon er ook weer zin in. Het wordt prachtig weer. Desondanks zie ik ook nog kans de foto’s van de maanden september en oktober klaar te zetten voor publicatie in Picasa. Man, man wat zijn we bezig! De kuiptent kan niet naar beneden want de rits waarmee die aan de buiskap vastzit is op verschillende plaatsen kapot; de bocht die moet worden gemaakt is te veel van het goede voor het (nylon-)materiaal. Als we dit willen laten repareren moeten de buiskap en de kuiptent eraf en dat gaat waarschijnlijk big money kosten. Bovendien is het dan al de tweede keer dat het gerepareerd wordt. Voorlopig klappen we de flappen maar op. Het is warm. Om 16.00 uur nog een klein wandelingetje door het park en dan naar het terras. Daar zijn we niet lang gebleven want we moesten op de boot vissticks eten en foto’s uitzoeken voor het weblog. Saves laat nog wat TV gekeken (Portugees ondertiteld maar Engels gesproken). Te 23.30 uur naar bed met “De Grote Vrouw”, een vreemd boek van ene Meir Shalev. Niet uit te leggen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s