Woensdag, 26 januari 2011

Alcoutim 12

Deze dag staat in het teken van het duikpak voor Joop. Wim, 1 van de 4 vrienden die Joop en Meta kwamen opzoeken en met wie wij “gekipt” hebben, bood bij die gelegenheid zijn duikspullen aan Joop aan. Hij mocht ze hebben! Vandaag gaan we het spul halen. Met z’n vieren 200 km rijden naar Lagos waar Wim met zijn vrouw Nicole een prachtig grote geschakelde villa met zwembad hebben, vlakbij de zee en de jachthaven. Na koffie en drankjes en bezichtiging van het huis is het zover. Joop gaat zijn duikpak passen. Nu was mij al duidelijk geworden dat Wim een onverbeterlijke optimist en doordouwer is en verdomd, met het pak gaat het hem ook weer lukken!

Wim douwt (trekt) door

Wim is tevreden; Joop niet zo

Joop krijgt het aan maar vraag niet hoe. Ik hoop maar dat ie geen blijvende schade heeft opgelopen aan zekere delen. De hilariteit, vooral bij de dames, is zeer groot. Ik denk dat Joop het pak niet zo heel vaak gaat aantrekken. Jammer dat Wim maar 1 zwemvin kan vinden en dat zijn ademautomaat met stabjacket nog ergens thuis in Holland moet liggen. De duikcilinder, schoentjes, een vin en een loodgordel met 8 kilo lood heeft Joop alvast. De rest komt later. Tegen drieën gaan we met zijn allen naar de Adega, een eettent aan de boulevard van Lagos, waar we heerlijke knoflookgarnalen, kip met patat en salade eten.

hier hadden we het alweer op

Een kort wandelingetje door de stad en aan dit bezoek komt ook weer een eind. We nemen hartelijk afscheid en gaan weer op pad. Het is donker in de bergen en het rijdt niet echt lekker op het natte wegdek. Zonder schade komen we thuis. Saves nog 2 stukjes op het log gezet en na een Whisky naar bed.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s