Zondag, 30 januari 2011

Alcoutim 16

Zondag rustdag. We gaan nerregus heen. Lekker rondhangen op, in en rond de boot. Dat wil niet zeggen dat de dag niet vroeg begint. De meisjes gaan te 07.30 uur weer douchen. Na het ontbijt met een gekookt eitje (dankzij Linda!) maken we een wandeling door het “park” van Alcoutim, zodat Linda dat ook heeft gezien. We hopen de pasgeboren kleine zwarte zwijntjes te zien, maar helaas, het is te vroeg en/of te koud voor de beestjes. Op de boot drinken we een kopje koffie en babbelen gezellig.

gezicht op de rivier in het park (foto: Linda)

Na de koffie gaat Linda mijn haar knippen. Daarvoor  heb ik haar tenslotte over laten komen. Ik zet de 25 liter dieselcan op de steiger met een kussentje erop, zodat Linda vrij om me heen kan huppelen met de schaar en tondeuse. Grote hilariteit als het tot iedereen doordringt dat hier drastisch wordt gesnoeid. Joop staat driftig foto’s te maken. Hij fotografeert wat af, de laatste tijd. Hij is nu voortdurend op zoek naar plaatjes om zijn weblog te vullen! Linda “does a good job” (hoe zeg je dat in het Nederlands?). Ik ben na afloop gemillimeterd en het voelt heerlijk. Niet meer dat gekriebel in je nek en zo.

“Voor”

“Na”

De Losadama (“anderhalve mast”) vertrekt naar Lagos om zijn nieuwe mast te laten plaatsen. Hij wordt door iedereen ten afscheid nagetoeterd. Ik probeer het ook met de TNT-watertrechter en verdomd, het lukt! Er blijkt na wat gepiep een behoorlijk zware dreun uit te komen. Ik krijg zowaar applaus van een paar landrotten! Lache man! We gebruiken de lunch aan boord. Deze bestaat uit pannekoeken met stroop en bruine basterdsuiker,  door Ingeborg in hoog tempo gebakken en door Linda en mij in hoog tempo verslonden.

Linda houdt van pannekoeken

Uitbuiken in het zonnetje in de kuip. Als het eten gezakt is varen wij met de bijboot naar Spanje, leggen aan op de steiger van San Lucar en maken een pittige wandeling langs de molens op de heuvel en via het achterland door droge beekbeddingen naar het pad langs de rivier. Op een paar plaatsen blijkt dat afgesloten te zijn; waarschijnlijk in verband met instortingsgevaar. Jammer is dat wel. Nergens wordt iets aangegeven, terwijl dit een onderdeel is van een lang doorlopend pad in Spanje (1100 km of daaromtrent) dat heel veel geld heeft gekost en nog kost.

onderweg naar Spanje

moeder en dochter

muts en klot

alternatief bergpad

amandelbloesem

bloempje

Nog één

Al met al brengen wij deze dag weer grotendeels rechtop door, hetgeen uiteindelijk zeer vermoeiend is. Verder hebben we niks meer gedaan dan in het zonnetje in de kuip zitten en telefoontjes plegen met Ma en broer Kees. Marijn was weer niet bereikbaar. Onze smoelen beginnen alweer bij te kleuren en nu ik bijna kaal ben, moet ik oppassen dat mijn bovenkop niet verbrandt. Met Joop en Meta en met ons beleeft Linda alweer haar laatste “terrasje”. De tijd vliegt zo erg hard voorbij, niet normaal. Saves doen we een filmpje in de “Oppo”: “Alles is Liefde”. Ik doe weer skepties, want het is een Nederlands produkt. Linda kan dat niet uitstaan en ze blijkt gelijk te hebben want dit is nou eens een keer een goeie Nederlandse film; men blijkt opeens goed te kunnen acteren. Ingeborg slaapt er weer heerlijk op, dat wel. Met Linda erbij eten we iets meer hapjes dan goed voor ons is en dat soort dingen. Het is erg gezellig en weer een fijne dag geweest.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s