Vrijdag, 7 januari 2011

Alcoutim 70

de dag begint mistig en klammig

Vandaag weer ankeren. Het was des morgens bijzonder mistig en kil en nat. Toch maar een douche genomen. Het was pas 07.30 uur. Tot die tijd heb ik liggen lezen in “De Grote Vrouw” van Meir Shalev, een Israelische schrijver die zijn levensloop beschrijft en vooral terugkijkt op zijn opvoeding door 5 vrouwen: zijn grootmoeder, zijn moeder, twee tantes en zijn zuster. Deze vrouwen ziet hij als één grote vrouw. Hij schrijft met een bijzonder soort humor en in een eigen taal waarin hij originele beelden en beeldspraak schept. Dat ik denk dat hij zichzelf beschrijft is mijn eigen conclusie. Ik vond het boek in de bibliotheek van Alcoutim. De “Noble Warrior” komt zichzelf parkeren in het gat dat de Losadama achter ons heeft achtergelaten. Ondanks de sterke stroom doet hij dat prima. Om 10.00 uur rijden wij achter Joop en Meta aan naar Ayamonte om bij Dekker Watersport langs te gaan (ik moet een rvs ketting met sloten hebben om onze bijboot veilig te kunnen afmeren) en om te tanken. De benzine is in Spanje (1,23 euro per liter) 27 cent goedkoper dan in Portugal en de diesel (1,17 euro) een dubbeltje. Kijk, dat scheelt. We vullen 4 jerrycans van 10 liter met diesel voor de oliekachel en toppen de auto op met 21 liter benzine. Daarna terug naar Portugal over de Guadiana-brug en gas halen voor Joop z’n jeep. Dan naar de Pingodoos en de Lidl. Op de boulevard van VRdSA gaan we lunchen. Tonijn met patat en een glaasje wijn. Ik was er niet zo weg van. Niet al te laat waren we terug in Alcoutim. Vandaag geen terras. We moesten van de steiger af en ankeren. Wij lagen binnen 10 minuten midden in de rivier en 5 minuten later zat ik alweer achter de computer. Ondanks de slechte weersverwachtingen is het de gehele dag en avond droog gebleven. Saves bleek dat Frits had gebeld. Ik belde hem terug en we wensten elkaar een goed 2011 en nog zo wat van die dingen. Wij vinden het leuk te merken dat in Nederland af en toe nog es aan ons wordt gedacht.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s