Dinsdag, 1 februari 2011

Alcoutim 18

De zon schijnt volop. Ik zit wat te klooien op de computer. Ineens realiseer ik me dat ik actief moet worden. Onze tijd hier in Alcoutim zit er bijna op, ik heb nu nog een huurauto, ik moet wat doen. Ik denk dat ik maar es een stroomgenerator ga kopen. Ik wil een Honda 1000 watt hebben, de kleinste, “geruisloos” en makkelijk te hanteren. Joop heeft er 1 van 2000 watt gekocht in Ferragudo. Hij moet dus mee om de weg te wijzen. Ik heb al overal gekeken en gezocht maar die dingen zijn met een lantarentje te zoeken. Desgevraagd wil Joop wel mee. In anderhalf uur scheuren we richting Portimao, 170 kilometer verderop. Ze hebben er een! Het is een grote watersportzaak, waar ze ook diverse merken motorfietsen verkopen. Het apparaat wordt achter even in gebruik gesteld en ik kan ‘m zo meenemen na de creditcard voor het benodigde bedrag te hebben belast.

Ja, daar staat ie

mooie zaak

Om het te vieren rijden we naar het strand van F. waar we destijds geland zijn om een wandelingetje door het dorp te maken. Op hetzelfde terras boven het strand, met uitzicht op zee, genieten we van het zonnetje en 2 koppen koffie elk. Je ziet hier nu alleen nog maar vertegenwoordigers van de grijze golf waar wij sinds kort ook toe behoren. Vooral Engelsen.

we zitten het te vieren

hier ook

Door de onnavolgbare Portugese bewegwijzering raken we bijna vast in het dorp maar we redden ons er toch uit en komen op de N 125, richting Makro en Leroy-Merlin (een soort Hornbach) vlakbij Albufeira. We gaan zoeken naar poepzakjes voor de excrementen van Zwabber en een USB-kabeltje voor Joop. Wij nemen er ook zo 1. Bij de Leroy trakteert Joop ons op nog een koffie en een stuk Portugees gebak (ik had een hap lucht, wel lekker) en vervolgens zoeken we gauw de A22 weer op en scheuren naar huis. Te 15.30 uur gaat Joop van de steiger af en voor anker. Het is zijn tijd. Wij liggen dan geheel allenig aan de steiger. Je snapt niet dat op zo’n moment de havenmeester niet kan zeggen: blijf maar liggen. Geld is geld nietwaar? Ook al is het een tientje. Enfin dat van Joop lopen ze nu mis. We bellen Rianne, gelukkig is er weer contact. Saves belt Marijn ons ook; fijn om na twee weken weer zijn stem te horen. We blijven niet lang op het terras zitten. Voor het eerst in 4 dagen eten we des avonds een warme maaltijd. Daarna computeren; foto’s bewerken en doorsturen naar Olivier en Virginie van de “Losadama”. Het wordt toch nog laat: pas om 23.30 uur naar bed.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Dinsdag, 1 februari 2011

 1. Beste zeilers,
  Op jullie website kwam ik twee foto’s tegen die prima zouden passen in de rubriek Zilte Wereld in Zilt Magazine.
  Het gaat onder andere om https://lh3.googleusercontent.com/_cUUO9WJKec4/TSnm83M2HRI/AAAAAAAADxQ/bbXWPxzHtOk/100_3372.jpg en een foto uit november waar mooie ochtendnevel op staat. Als jullie er iets voor voelen om de Wing terug te zien in Zilt dan overleg ik graag hoe we dat verder kunnen aanpakken.
  Met vriendelijke groet,
  Sjors van der Woerd
  Redactie Zilt Magazine
  skype: sailfelice

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s