Zondag, 13 februari 2011

Alcoutim 30

10.20 uur. Wederom mistig en koud. De 2000 Watt staat te blazen. Het is lekker in de kajuit. Ik lees in “De Verdwaalden” zittend naast de Heatpol op de kleurige handdoeken die nu al 8 maanden de zitkussens bedekken. Die komen als nieuw thuis, die kussens, reken maar! En van die handdoeken blijft niets over, oh nee! Het begint te regenen, voor het eerst sinds weken. Ik leg mijn boek neer en pak mijn schoenen die nog in de kuip staan. De kuiptent hebben we allang opgeborgen. Die is toch niet zo handig; te laag en het weer is door de bank genomen best goed. De telefoon gaat. Het is Linda voor ons wekelijks praatje. Er is post die ze zal e-mailen. We lezen verder. Intussen gaat de zon schijnen. Vandaag komt de “Belle de Cadiz” weer een keertje naar Alcoutim, zo wordt beweerd. Dat is de reden dat de “Haaks” en nog een Spaanse boot van hun steiger af gaan en aan de overkant ankeren, want die bak steekt flink uit als ie aan de korte betonnen kade ligt. We lezen verder. Als ik opsta om mijn rug te strekken lees ik op een papiertje in een knijpertje aan een zuignapje op het raam: “Elke zondag: spieboom, lekwater boiler”. Ik maak er een foto van, loop naar buiten en op het dek trek ik een paar keer aan de verende pen die de spiboom op de ring op het dek op zijn plaats houdt.

Zo, nu weer verder lezen. Dat lekwater komt vanmiddag wel. Te 11.53 uur is mijn boek uit. Het zoveelste geschrift waar de Tweede Wereldoorlog ten tonele wordt gevoerd. Wat nu? Tussen de boeken van Jan en Elly zit een (zelfverklaarde) literaire thriller over een maniakale moordenares, “Hartzeer”, geschreven door ene Chelsea Cain. Welja, vooruit maar, waarom niet. Op de tweede bladzijde reeds spatten hersens en bloed in het rond, gadverdamme! Volhouden. De “Belle de Cadiz” kwam niet.

vandaag gemaakt, ik von ‘m wel mooi

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s