Maandag, 14 februari 2011

Alcoutim 31

Ik zit als een mol in m’n hol, Ingeborg ook. Ik kom alleen uit mijn hol om een foto te maken van de lege steiger achter ons en daarna lezen wij ons weer te pletter. Aan het eind van de dag is mijn boek alweer uit. “Hartzeer” is inderdaad een literaire thriller. Goed boek. Ik begin meteen aan de volgende: “En de vrouw koos een man” van Colleen McCullough. Een opmerkelijk boek geschreven in 1985 dat zich afspeelt in 2032.

lege steiger met ons hol aan het eind

Kees heeft alle kaarten van de wereld vanuit “Open CPN” op onze Acer laptop gezet en, belangrijk!, werkend gemaakt. Het is toch allemaal niet zo eenvoudig als het lijkt om dat voor elkaar te krijgen. Als ik een GPS-muis aansluit heb ik er weer een volwaardig plottersysteem bij! Ik kreeg ook nog een stuk of wat films en hij heeft laten zien hoe je ondertitels bij gedownloade films op het internet kunt zoeken en hoe je die onder de film moet plaatsen. Dat moet ik vaak gaan doen anders vergeet ik hoe het moet. Saves komen Suus en Kees bij ons, onder het genot van een glaasje en een kaasje, voorlichting geven over kusten en havens van de Middellandse Zee. Zij hebben daar jaren rondgezworven en zijn (bijna) overal geweest. Zij zijn de eersten die niet negatief praten over de Med. Met veel enthousiasme geven zij aan waar je gratis kunt liggen, waar je op moet letten, waar het mooi is, maar ook wat je maar beter links kunt laten liggen (of rechts natuurlijk, afhankelijk van de koers). Wij worden hier helemaal (hernieuwd) door geïnspireerd en gemotiveerd. Wij zijn gekomen tot (een stukje van) Sicilië. Ingeborg heeft blauwe vingers van het (met potlood) schrijven van opmerkingen in de diverse pilots. Wordt vervolgd!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s