Zaterdag, 19 februari 2011

Pomarao – Alcoutim

dag datum Wind Weer
Zaterdag 19 februari 2011 3 B op kop (Zuid) Ik geloof dat het een beetje betrokken was
vertrek aankomst logstand motoruren
08.40 uur 09.41 uur 3290,2 3496,53

Voor de allereerste keer hebben wij vannacht allebei in het geheel niet geslapen. Zwijgend lagen wij naast elkaar in het donker te staren. Te 03.30 uur ben ik maar gaan lezen in “De laatste trein” van Wilbur Smith, een heel dun verhaaltje dat langs een dunne lijn wordt verteld. Gaat als een nachtkaars uit en toch viel ik er niet van in slaap. Gammel staan we op. Te 08.40 uur gaan de trossen los en varen we achter Suus en Kees aan terug naar Alcoutim. Chris en Alex blijven nog even lekker een paar dagen gratis aan de steiger van Pomarao liggen. De Alioth zet er flink de sokken in. Met een 7,2 mijls-vaart scheuren we over de rivier. Na een uur liggen we weer op ons plekkie aan de kop van de steiger. Ingeborg haalt brood en visbrokken. We hebben weer internet en ik krabbel dit neer in het schrift.

zus Joke treedt in in ons nederige stulpseltje

Om 13.00 uur komen Joke en Willem op bezoek; zij hebben diverse dingen voor ons meegenomen (kaas, water, koekies etc.) en de pakken boter die Chris heeft besteld (twee keer zoveel, dat wel). We drinken gezellig koffie, ondertussen elkaar bijpratend over van alles en nog wat.

dat is de beste plek om je handen te leggen als je moet wachten op de koffie, Jook

Na de koffie meteen wijn en nootjes, lekker hoor! Vervolgens weer koffie bij Donna Manuela op het terras. Om het eraf te lopen maken we een wandeling door het park, waar Willem als eerste een schildpad vlak voor ons neus in het water van de Cadavais ontdekt! Het beest maakt zich gauw uit de voeten. We zetten de tocht door het dorp voort. Het begint te plenzen. We moeten schuilen in het portiek van het kleuterdagverblijf naast de kerk die nog steeds staat te wachten op restauratie met Europees geld. Saves nodigen Willem en Joke ons uit om uit eten te gaan in de Riverside Tavern. Tot onze verrassing is het eten vandaag bijzonder goed: gebakken kip, goed gebakken frites, verse, frisse salade, zat lekkere wijn, goede koffie, alles goed! Er blijkt een andere kok te zijn, die benieuwd is hoe wij het vinden. Ik maak het OK-teken. Na het eten nemen we afscheid op de kade. Van de week komen J & W nog een keer langs. Het was een genoeglijke dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s