Donderdag, 24 februari 2011

Alcoutim 6

Joke en Willem vereren ons met een laatste bezoek voordat zij weer naar Nederland vliegen. Het is ronduit een warme dag en onder de buiskap is het heet. Maar Joke houdt vol (ook al kan ze er niet tegen!). Kijk dat vrolijke drietal nou toch eens!

de drie musketiers in de oven

Koffie met gebak (ik niet want ik heb besloten dat ik het Portugese gebak toch niet zo lekker vind) en keuvelen maar. Rond een uur of 13.00 uur gaan zij alweer op weg want Willem moet naar de kapper en Elly van Jan is jarig; gefeliciteerd nog, Elly! Het is zo warm dat Ingeborg al een beginnetje maakt met klagen. Ik krijg een aanval van werkwoede en maak naar een idee van Ingeborg, van een wadstut die we toch niet gebruiken een constructie waarmee we straks in de Med bij het voor anker liggen met de kop of de kont naar de kant de loopplank zijdelings in bedwang kunnen houden; werkelijk geniaal!

detail

het geheel

Na het vullen van de lege stuurboordstank zink ik in de warmte weer weg in lethargie. Het boek van Suus heb ik uit. Dat is een leuk, persoonlijk verslag verluchtigd met foto’s over haar avonturen in de periode 2003 – 2008. Ik heb nog wel een ander boek maar dat blijkt onleesbaar te zijn. Ik raak door de leesbare boeken heen.

wat moet dat van de zomer worden?

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s