Zondag, 27 februari 2011

Alcoutim – Ayamonte

dag datum Wind Weer
Zondag 27 februari 2010 Vlagerig, 4 – 5 Noord hele dag zon, best wel wat wind, alles gezeild
vertrek aankomst logstand motoruren
09.30 uur 14.00 uur of zo ? ?

Zondag. Vertrekdag. Toch nog een “deurklopper” in de douche; een mevrouw die erin wil terwijl wij met zijn tweeën “in de dames” lekker douchen. Hoe is het toch mogelijk! Ze kijkt raar op als er een kerel uit komt. Het weer ziet er somber uit. De afvoer van de gootsteen is verstopt. Ik druk de slang van de handpomp van de bijboot op het gat en Ingeborg pompt. Het werkt! We horen het borrelen onder de boot. Godzijdank. Te 09.30 uur of daaromtrent gooien we los. Dag Alcoutim! Kees en Suus komen ons op de steiger uitzwaaien. Kees neemt foto’s en Ingeborg filmt met de videocamera. Emoties. We draaien een rondje om de Fatpadd’s heen om Chris de gelegenheid te geven zijn Sax te pakken. Ik pak de TNT-toeter/trechter en krijg er een paar keer een doffe dreun uit. Op de andere boten zitten mensen op hun dak toe te kijken en ook te zwaaien. Men komt natuurlijk af op de herrie van het getoeter. Het geluid van de TNT-toeter weergalmt opmerkelijk hard tussen de beide oevers. We krijgen op het nippertje van Chris nog een deuntje mee. Op de tonen van “Goodbye, auf wiedersehen, vaarwel” of zoiets uit de musical “Sound of Music” drijven we af richting Ayamonte. Brok in de keel, maar ik laat niks merken.

komen we hier ooit nog wel eens terug? (foto: Suus)

zie je ons gaan in de verte? (foto: Suus)

Alcoutim verdwijnt langzaam uit het zicht. We zeilen het hele eind naar Ayamonte. In alle rust genieten we nog eenmaal van de fraaie oevers van deze rivier. Ik heb het nog even moeilijk als ik omhoog kijk bij de doorvaart onder de brug. Hartkloppingen! In box H 15 leggen we de Wing IV op dubbele landvasten met vering. Moet goed gaan. Tot onze opluchting zijn er bij de aanmelding op het havenkantoor geen complicaties. Tot 16 maart liggen we voor 16,01 euro per dag. We kunnen met een gerust hart gaan opruimen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s