Vrijdag, 4 februari 2011

Alcoutim 21

02.00 uur wakker. Vlotvloeiende!! Vapo-rub gebruikt. Werkt niet. Te 04.30 uur (twee en een half uur naar het plafond liggen staren!) ga ik er uit. Ik kleed me aan, zet de kachel op 2000 watt en ga, ja wat anders?, computeren. Stukkies in de weblog zetten over het bezoek van Linda met foto’s erbij. Ik doe 3 uur over twee dagen. Vooral het selecteren van de foto’s kost veel tijd. Het zijn er nogal wat. Als ik rechtop zit en wat om handen heb, heb ik geen last van verstopte holtes. Het wordt langzaam licht. Buiten zit het potdicht van de mist; dat wordt een mooie dag! Als Ingeborg ook uit bed komt gaan we douchen. Ik wil mijn kammetje ook meenemen maar bijtijds realiseer ik mij dat dat niet nodig is. Na het douchen en het ontbijt maken we een pittige wandeling: 20 minuten heen het pad op langs de Guadiana ten Noorden van Alcoutim en 20 minuten stevig doorstappend terug. Voelt goed (pas als we onderuit gezakt op de bank liggen uit te hijgen). De mist trekt op en we krijgen het warm. Ik doe nog wat op de computer. Ik vul ook de tank van de buitenboordmotor bij evenals verschillende  glazen potjes en een lege whisky-fles, die Ingeborg bij elkaar scharrelt, zodat ik straks de 5 liter can kan meenemen om te vullen. Ik vaar met de bijboot naar Chris en Alex en geef aan waar ze het lied “Lang zal ze leven” kunnen vinden op internet. Het is namelijk de bedoeling dat Chris dit gaat oefenen op de Sax en Alex op de Ukelele voor de verjaardag van Kees volgende week. Chris, ouwe knutselaar, is bezig met een in China gekochte strip van 5 meter met ledlampjes, die hij wil monteren her en der in zijn boot. Hij bestelt alles via E-bay, van over de hele wereld maar meestal uit China; da’s het goedkoopst! Ik krijg een grote bak Engelse koffie. Best lekker, moet ik zeggen! Te 11.00 uur ga ik terug om ons klaar te maken voor boodschappen doen en Cherill ophalen (de vriendin van Glynn) in Vila Real de Santo Antonio. Te 11.30 rijden wij weg. Glynn blijkt een prettige prater te zijn. Zowel in het Engels als in het Nederlands. Hij heeft jarenlang in Nederland gewerkt als scheepstimmerman voor diverse jachtwerven. We halen gas bij de blauwe Olifant (=zeehond). Het loopt gesmeerd. De knul vult mijn fles in 30 seconden, tussen twee Nederlandse campers door. Hop, naar de Lidl om voor de laatste keer met de auto in het groot schappen te halen. Geen Elly en Jan; merkwaardig, er zal toch niets aan de hand zijn? Glynn trakteert ons op koffie op een terras bij de jachthaven. Te 01.45 uur naar het station van Vila Real. Cherill komt precies op tijd aan. Hop, terug naar Alcoutim. Te 14.30 thuis. Joop en Meta zitten met Chris en Alex te kippen. Wij gaan in korte broek in de inmiddels brandende zon zitten, biertjes drinken en foto’s maken met Suus d’r D40x.

het gaat nergens over maar het is wel mooi (genomen met de D40x)

Te 17.30 uur terras met Kees en Joop en Meta. heel gezellig. Kees heeft gereserveerd voor ons vijven om morgenavond een Fado-avond met diner te beleven in Azinhal, een dorpje richting Vila Real! Kees krijgt een pak hagelslag van Ingeborg; daar is hij dol op en ik ben die troep toch zat. Saves eten we AGV. Ik val met mijn harses op het toetsenbord van de computer in slaap. Te 23.00 uur gaan we naar bed en ik val meteen weer in slaap, prachtig!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s