Zaterdag, 5 februari 2011

Alcoutim 22

Ik word zomaar pas te 06.30 uur wakker! Waar heb ik dat aan verdiend en dat allemaal zonder kunstgrepen! De disco schijnt vannacht ook nog een hoop herrie te hebben veroorzaakt; ik heb er niets van meegekregen. Tot 08.00 uur lees ik in een boek van Henk de Velde: “Een vermoeden van vrijheid”. Alleen de titel al levert bij mij een “vermoeden” van driekwart Henkiaanse filosofiën en 1 kwart zeezeilavonturen, die overigens best het lezen waard zijn. Het is niet te geloven wat die jongen allemaal kapot maakt onderweg. Ontbijt (broodje salami) en dit opschrijven in mijn schrift. De mist is nog dichter dan gisteren. Nog mooier weer dus! Een beetje met foto’s knoeien en zo. Cees Gremmen belt. Moeizame verbinding. Hij is gister met Aly neergestreken in hun appartement te Albufeira. We spreken voor morgen af om 10.00 uur bij de Intermarché, aan de weg richting Olhos d’Agua. Te 10.00 uur gaan Meta, Ingeborg en ik gewapend met camera’s en flesjes water met de auto naar Odeleite, een slaperig dorpje onder aan de stuwdam (“barragem”), ergens halverwege Alcoutim-Vila Real om een door Kees en Suus aanbevolen wandeling te doen. De hele route is 18 km en dat is te veel voor Ingeborg en mij, dus bedenken we zelf een korter alternatief. Ik parkeer de auto, na slalommend de nauwe straatjes van het dorp genomen hebbend, op een stenig grasveld langs de rivier. We lopen in de steeds warmer wordende zon via het dorp twee uur langs de rivier de Odeleite in Oostelijke richting. Bij Assador slaan we rechtsaf een pad in dat de heuvelen ingaat. We maken veel foto’s van amandelbloesems en zo.

Het is warm en we gaan rechtsaf

Van Gogh in de Algarve

zonder deze jongen geen amandelen

Het pad komt uit op een asfaltweg richting het gehucht Alcaria. Iets voorbij het dorp gaat het pad rechtsaf richting Odeleite, alleen is het pad het pad niet meer maar een verse soortement van tweebaanssnelweg. Het boekje van Suus waar we “op lopen” is 6 jaar oud en nu blijkt maar weer dat ook in Portugal de ontwikkelingen soms snel kunnen gaan; wie had dat gedacht! Toch vinden we langs die weg een eindje verderop een mooi pad dat naar beneden kronkelt naar Odeleite. We lopen door een sinaasappelgaard waar de sinaasappelen over het pad voor het grijpen hangen.

aan het eind van het spoor mag er wel een sinaasappel door

Ing en Meta nemen er ieder 1 en peuzelen die met smaak op. Ik kreeg van ieder 1 partje. Hij was lekker. Te 13.30 uur zijn we weer op de basis en brachten de middag door met ijdel nietsdoen in het zonnetje. Achter ons ligt een grote Taiwan Clipper met zijn nieuw gemonteerde boegspriet bijna boven onze kuip. 4 Ennelse kerels werken eraan met veel misbaar. Ik bel Marijn en Rianne en we gaan ook maar hard praten. Het helpt niet. Tot 18.00 uur doe ik een dutje in mijn kooi. Te 19.30 uur stappen wij met zijn vijven in de auto (Kees, Joop, Meta, Ingeborg en ik ben de Bob) naar Azinhal, ook alweer een gehucht ergens langs de snelweg naar Vila Real. Kees heeft gereserveerd voor een diner met Fado-optreden in een Multicultureel Centrum. Een hele vreemde, prachtige ervaring is dat! De Fadisten eten op het podium gewoon met iedereen mee, krijgen ook hetzelfde voedsel dat door een legertje jonge kelners en serveerster wordt geserveerd. Na elke gang treden de artiesten weer aan voor een paar Fado-nummers. We eten groene soep (koud) en eend met rijst en een zeer zoet dessert van (ingedikte) melk en suiker en koffie toe. Het feest duurt van 08.30 uur tot 00.30 uur. Dat is even wennen voor ons, maar zoals gezegd een schitterende ervaring. Na een daverend slot is het klaar. Te 01.00 uur weer op de boot en naar bed, nuchter. Het was een bijzondere dag, vloog om terwijl wij geweldig genoten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fado-zanger Pedro Viola en de begeleiders

Fado-zangeres Teresa Viola

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zaterdag, 5 februari 2011

  1. linda zegt:

    Hey, je hebt de weblog verandert zien ik! Ziet er wel mooi uit hoor. En een mooie foto bovenaan ook.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s