Zondag, 6 februari 2011

Alcoutim 23

Ondanks het late uur gisteravond staan wij tamelijk fris op. Dat komt: ik was de bob zie je en Ingeborg had niet zoveel gedronken. Het is mistig. Te 08.15 uur starten wij voor onze laatste grote rit met de gehuurde auto. We hebben met Cees afgesproken dat we om 10.00 uur op de parkeerplaats van de Intermarché staan. In recordtijd, de zon schijnt ons goed bij, staan wij op de parkeerplaats van de Pingodoos in Albufeira. Dat zit zo: Cees had ons uitgelegd hoe we moesten rijden, dus dat ging verkeerd. Een telefoontje zette alles weer recht. Cees en Aly zitten met een bevriend echtpaar in een prachtig nieuw appartementengebouw vlakbij zee. Het is werkelijk gigantisch; de kamer, de slaapkamers, de badkamer en het kost een drol! Ingeborg en ik worden gastvrij onthaald met een lekker bakkie koffie. We maken ook kennis met Martin en (andere) Aly. Na de koffie wandelen wij met z’n allen over het terrein van het resort naar de trap die toegang geeft tot het strand.

ben ik toch nog in een Portugese strandgrot geweest

wat voor weer zou het zijn in Den Haag?

Cees, de messias van de Algarve, zegent zijn volgelingen

Dat strand is niet te gek groot en we wandelen gezellig heen en weer, fraaie foto’s makend. Daarna  gaan we met de auto naar het centrum van Albufeira. Cees moet even zijn splinternieuwe huurauto (70 km op de teller) voltanken onderweg. Als hij na het betalen naar buiten komt wordt hij bijna ondersteboven gereden door een fraaie dame in een rode peugeot-cabriolet. Hij sprong zowat een meter de lucht in van schrik. Had ik m’n camera maar paraat! Zonder kleerscheuren vinden we een plek in een parkeergarage in Albufeira en wandelen in het stadje rond. Er zijn best fraaie plekjes maar je kunt zien dat ook hier zonder gevoel voor verhoudingen en zonder historische besef wordt vernieuwd en gerenoveerd. Jammer. Ons gezelschap strijkt op een plein neer op een terras waar wij omringd worden door (oppervlakkig) Nederlands sprekende obers. Het is heel gezellig en voor heel weinig geld smikkelen we met z’n allen een eind weg van de kip pirri pirri (Cees had sardines) en 2 flessen wijn (ik niet, ik was weer de bob). Cees vertelde over Portugese Waterhonden met zwemvliezen tussen de tenen. Ik dacht dat ie mij in de maling zat te nemen. De anderen vielen hem bij en bevestigden zijn verhaal. Toen ik het thuis nazocht op internet klopte het. Weer wat geleerd!

ik zit nog na te denken over die Portugese waterhond

Na nog wat gewandeld hebben door de stad en over het strand namen wij hartelijk afscheid van elkaar. Cees en Aly komen misschien nog bij ons langs in Alcoutim. Te 15.44 uur reden wij uit Albufeira weg en via de A22 terug naar Alcoutim alwaar wij te 16.44 uur aankwamen (laaggevlogen; het kon, er was wederom nauwelijks verkeer op deze prachtige snelweg). Enfin, je begrijpt: terrassen met Joop, Meta, Kees en Suus. Schade inhalen. Saves weblog bijwerken.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zondag, 6 februari 2011

 1. Mans Broekema zegt:

  Willem wat is dat nu, mooie fado zangeres geen filmpje en wel zo’n man met een te strakke broek.
  Ik mis nu toch een paar dagen logboek want ik ben nieuwsgierig naar de terugtocht ivm auto inleveren van waar je mij belde.
  Als je problemen houd met ankeren kan je van mij wel een klap stokanker lenen, nee nee geen kap stok anker.
  Hier in nederland begint het ook een beetje voorjaar te worden.
  Ik heb zelfs mijn motor zaterdag 12 februari van stal gehaald om naar mijn werk te gaan.
  Was wel gelijk weer nat van de regen .
  Maar ik denk dat wij maar een paar maanden moeten gaan ruilen, wij op jou boot en jij naar mijn werk, wat heb jij nu toch een K.U.T. leven.
  Nog even info van de club.
  De ALV ging weer als een speer geen gezeik en snel klaar.
  Daarna gelijk aan het bier, en al onze zonden bespreken.
  Tot zo ver weer groetjes van Agetha en mij.
  Ik zie je in het koude kikkerland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s