Woensdag, 9 februari 2011

Alcoutim 26

Joop en Meta nodigen ons uit voor een laatste gezamenlijke wandeling, een nieuwe route waar enig klauterwerk aan te pas komt. Ach als er geen paden zijn, baan je ze zelf. Hijgend komen we thuis. Ik computer de hele verdere dag. Vul de weblog aan tot en met 5 februari. Ik bestel een uitbreiding voor de weblog: een Videopress Upgrade. Daarmee kan ik voor 50 euro per jaar filmpjes direct in de tekst zetten. Ik zit de hele middag te etteren om een stukje film van een minuut erop te zetten. Met veel moeite lukt het. Daarvoor heb ik wel weer de upgrade moeten cancellen, want alleen op die manier kwam de “knop” terug waaronder ik een manual kon vinden hoe een en ander in zijn werk ging. Dit is wel een minpuntje van WordPress. Pas na 5 werkdagen kan ik weer een upgrade bestellen met de creditcard, e.e.a. om geen financiële ellende te krijgen (“eerst het bedrag terugboeken en dan pas weer bestellen”). In ieder geval staat er nu in het bericht van 5 februari 1 filmpje van een Fado-zanger op dat hopelijk in de tussentijd niet weer door WordPress wordt verwijderd. Een ander probleem is dat het uploaden erg lang duurt als er veel mensen tegelijk zitten te internetten hier op “Algarvedigital”. Maar ja, je kunt altijd op het terras gaan zitten terwijl de computer staat te “stampen”. Suus is er ook weer. We zitten voor de laatste keer met z’n zessen op het terras. Behalve het afscheid van Joop en Meta vieren we morgen ook Kees z’n verjaardag. Dat doen we door een feestmaaltijd aan te richten op de boot met de meeste ruimte, de Fatpadd’s van Chris en Alex. Iedereen maakt wat klaar. We gaan ook zingen en muziek maken (lang zal ze leven en er is er een jarig, hoera, hoera) met 2 ukelele’s, 1 gitaar, 1 saxofoon en 1 accordeon. Vrijdagoggend varen Joop en Meta om 08.00 uur de rivier af. Saves is er voetbal op tv. Portugal tegen Argentinië. Portugal wint met 1 – 2, dankzij Lionel Messi.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s