Zaterdag, 19 maart 2011

Cadiz 2

04.15 uur wakker, 08.00 uur eruit. Eten. Dan wat stukjes typen voor het weblog; de achterstand is groot. Op het web zetten lukt niet. Gisteren kreeg ik alleen de tekst van 26 februari erop. Dat duurde eeuwen. We zitten hier op het gratis net van de concurrent: de naastgelegen jachthaven Real Club Nautico de Cadiz, maar dat is een zendertje van niks. Volgens onze buren kun je beter bij de kathedraal op de trap gaan zitten. Daar heb je Giga-ontvangst (so schnell wie auf eine Autobahn!). We zullen zien. De zon schijnt alweer volop, dat belooft wat. Ik kopieer voor Frits de Open CPN kaarten en benodigde software naar het door hem meegegeven stickie. De pilotcharts passen er niet meer op. Ik zei nog zo tegen Frits dat 2 Gieg niet genoeg was. Maandag gaat ie op de pos. Het kopiëren gaat ongelofelijk traag met Windows Vista. Het gaat zo’n 9 uur duren! Daar gaan we niet op wachten. Ik laat de computer draaien en we gaan om 12.00 uur de stad in, gewapend met camera. Het is zaterdag en dus erg druk. Veel kinderen met ouders, veel fototoestellen, folkloristisch geklede mensen, muziek. We maken veel foto’s van leuke plekken en dikke bomen ook. Tapas eten op een terras (duur: 20 euro!). De straten zijn lang, smal en recht. Hier en daar een fraai plein met een kerk en veel terrasjes. Het lijkt hier nu al zomer. Met de fiets crossen we tussen de mensen door……..

boulevard van Cadiz

dikke boom, klein vrouwtje

doorkijkje

deze jongens zitten folklore

terwijl ik dit schrijf komt Duitstalige (ik weet niet of het een Duitser is of een Oostenrijker) buurman langs met een berg kaarten van de Middellandse Zee. Er is er een bij uit de negentiende eeuw die hij gewoon gebruikte. Hij heeft ook nog twee Grieks-Engelstalige pilots bij zich waarop alle ankerplaatsen van de Egeïsche zee in staan! Deze zijn tamelijk zeldzaam, gesigneerd door de schrijver en kostten destijds (2005) 100 euro elk. Ik mag ze hebben, samen met de kaarten, voor 150 euro. Hij heeft met zijn vrouw/vriendin jaren in de Med gezeild, voornamelijk in de winter want des zomers werken ze allebei in hun land. Zij zijn zeer te spreken over de Middellandse Zee. Nu willen ze verder naar de Canaries en naar Brazilië, maar eerst nog even komende zomer thuis geld verdienen. Van 17.00 – 19.00 uur keuvelen we dus in het Engels met een Duitser, heel gezellig……….  Waar was ik gebleven, oh ja: met de fiets tussen de mensen doorcrossend beginnen we aardig onze weg te vinden in de oude stad: de kathedraal, de markthal, de mooie pleinen, de supermarkt.

maar weer eens een kerkje

mooi, suikertaart

Ing zag een eeuwige vlam en schoot hem

het leven is goed

Morgen ga ik, denk ik, maar even op de trappen van de kathedraal zitten om de weblog een beetje op te pompen anders raak ik mijn lezertjes nog kwijt…….. De Duitstalige buurman gaat weer terug naar zijn boot met medeneming van 150 euro’s en achterlating van tig kaarten en twee prachtige Griekse ankerplaatsen-pilots. Te 20.00 uur hebben wij onze cup a soup met wijn op en begint het al donker te worden. De fietsen zetten we op dek (lagen vanaf 17.00 uur plat op de steiger) en gooien de kajuit dicht. Dit schrijven en foto’s op de computer zetten. Ik heb de hele dag in korte broek rondgelopen, Ingeborg niet.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s