Zondag, 20 maart 2011

Cadiz 3

Rare stad. De Duitstalige buren zouden weg, maar neen dus. Niet genoeg wind. Ben weer tot 12.00 uur bezig geweest de achterstand wat betreft de teksten en foto’s voor de weblog in te halen. Dat lukte. Ingeborg dacht dat ik gek geworden was omdat ik zolang binnen bleef zitten terwijl buiten de zon de boel aangenaam verwarmde. Maar ja, soms moet je doorzetten ook al gaat dat tegen je natuur in. Eindelijk had ik de teksten klaar tot en met gisteren, de foto’s geselecteerd en het filmpje van ons afscheid vanuit Alcoutim gemonteerd. Je wil nie weten hoeveel tijd daarin gaat zitten. Ingeborg begrijpt het in ieder geval niet. Aan haar ellende is nog geen einde gekomen. Te 12.00 uur zetten wij per klapfiets koers naar de trappen van de kathedraal en verdomd: de gegevens vliegen het net op, alleen het filmpje lukt niet, te veel van het goede. Ingeborg zit naast mij met een folio-map waar ik mijn aantekeningen in maak op schoot als ondergrond voor de muis van de mac. We krijgen allebei een houten kont. Het duurt voor Ing erg lang, ook al is de verbinding hier verbazend goed. Gelukkig is het erg druk op het plein voor de kathedraal; veel mensen in folkloristische kledij verzamelen zich hier in afwachting, ja, van wat? Dus er is veel te zien. Ik werk koortsachtig door om Ing d’r lijden te verkorten maar ik ben toch twee uur bezig. Afgezien van de houten kont is het geen straf om hier te zitten: er komt veel moois voorbij. De Spaanse vrouwen zijn toch mooier dan de Portugese, kwantitatief gezien dan.

mooie meiden in Cadiz

Als ik 19 maart er eindelijk op heb staan kunnen we weg! We eten onze meegebrachte boterhammetjes (we blijven Hollanders, nietwaar?) en we stoppen de mac in de rugzak, pakken de fietsjes en begeven ons in het feestgedruis.

het is druk in de stad

De straten zijn hier en daar verstopt door optredende groepen muzikanten/cabaretiers/toneelspelers. Het is werkelijk onvoorstelbaar zoveel artiesten zich in de oude stad bevinden en hun act opvoeren. Zoiets hebben wij nog nooit gezien.

leipo’s overal

Wij vallen met onze klapfietsen uit de toon. Het is te druk in de nauwe straten. Een paar Spanjaarden kijken bedenkelijk en schudden het hoofd maar daar blijft het bij. Bij 1 groep artiesten blijven we met open mond (en oren) staan. Ik heb daar een stukje van gefilmd met de Kodak. Niet te geloven hoe die lui op elkaar ingespeeld zijn en op zeer muzikale wijze mogen wij wel zeggen.

crazy singers in Cadiz

Na een aantal omzwervingen door stegen en straten komen we op de boulevard waar we de gisteren zo verantwoord uitgegeven contanten vanuit de muur aanvullen. Bijkomend van de ervaringen peddelen we richting jachthaven alwaar wij genieten van een welverdiende borrel (gin-tonic). Ik ga meteen weer computeren, terwijl Ing in de zon zit. Op een gegeven moment zegt zij: ik ga douchen. Ik zeg: ik ga mee (het werd tijd, zie je). De douche is ver weg, maar we hebben toch niks te doen. Ik blijf er erg lang onder staan, was mijn kleren en dat soort dingen. Ing zit buiten op een bankje op mij te wachten. De wind is gaan liggen, stelde vandaag niet veel voor maar vanavond moet ie aanwakkeren, volgens de verwachtingen. De zon schijnt nog steeds. Ing maakt eten en ik maak een hoop lucht op de computer. Als het donker is wakkert de wind echt aan tot 5 of 6 Beaufort uit het Oosten, precies zoals was voorspeld. De buren zullen morgen dus wel vertrekken want die wind blijft voorlopig uit die richting doorstaan. Wij blijven liggen. Geeft niks. Ingeborg zit alweer op de Acer computerspelletjes te doen; dat kan ze uren volhouden. Ondertussen belt Linda. Het is in Nederland ook mooi weer. Dit wordt bevestigd door Ma en Willem. Marijn is niet bereikbaar (ligt misschien al voor de kust van Libië).

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s