Vrijdag, 25 maart 2011

Cadiz 8

Bij het wakker worden hoorden we het al: nog een dagje Cadiz. Het waait nog steeds pittig en het is ook nog eens bewolkt. Niet aantrekkelijk om uit te varen. Bovendien komt vandaag de expert voor de verzekering naar de schade aan de vloer in ons huis kijken. Misschien wel goed om ons daar vandaag even op te concentreren. Daarnaast moeten we toch ook de USB-stick van Frits op het postkantoor voor verzending afgeven (ik krijg 1,30 euro van je, Frits). Veel computerwerk weer vandaag. Ik kreeg gisteren van Sjors van der Woerd van Ziltmagazine een mailtje hoe ik moet handelen om wat foto’s en een stukje in een nummer van dit internet-zeilmagazine te krijgen, e.e.a. nadat hij ons al eerder hierover had benaderd. Vandaag antwoord ik hem en stuur 3 foto’s die mogelijk gebruikt kunnen worden. Vanwege de slechte verbinding kost dat veel tijd. De site statistieken van ons weblog laten vandaag een gigantische stijging van het aantal bezichtigingen zien: normaal zijn dat er tussen de 30 of 60 per dag, soms meer soms minder. Maar nu stijgt de belangstelling tot 240. Zoiets is al eens eerder gebeurd. We vragen ons af hoe dat kan. Het is ook opvallend dat bijna alle berichten in ons weblog worden aangeklikt op deze dag evenals bij de vorige gelegenheid, en alles maar 1 keer! Het lijkt erop dat 1 persoon, die dan kennelijk over zeeën van tijd beschikt, dit doet. Op zich geen probleem, maar Ingeborg vindt het een beetje eng en vraagt zich af waarom? Ik ook. (Het is ook nooit goed!). Van het blad Zeilen krijg ik een aanmaning waarom ik mijn enquete-formulier nog niet heb ingevuld. Ik heb ze geantwoord dat ik eerst van hen wil horen waarom ik nooit een reactie heb gekregen op mijn verzoek dit weblog in hun vertrekkersrubriek te verplaatsen van: “In Voorbereiding”, naar: “Onderweg”. Vervolgens krijg ik als (automatisch gegenereerd!) antwoord: “we zijn niet aanwezig, bel in dringende gevallen…enz. enz.”!! Dat bedoel ik nou: “Quod Erat Demonstrandum” (= hetgeen te bewijzen was). Het is allemaal niet belangrijk, maar ik heb toch niks beters te doen en dan is het wel leuk om even op je punt te gaan staan. Van zwager Willem en Bert, onze huurder, vernemen wij dat het gesprek met de expert goed is verlopen. Hij erkent dat de vloer onherstelbaar is beschadigd en in zijn geheel moet worden vervangen. Er zal nog wel wat tijd en moeite overheen gaan voor alles in orde is, maar het begin is er. Dit geeft de zeilende zwerver weer moed. Te 14.00 uur begeven wij ons te voet naar de stad voor de zending aan Frits. Het is, nu de wind begint af te nemen, een stuk warmer. Fotograferend met de nieuwe camera lopen we door de mooie straten van Cadiz naar het imposante postkantoor. Het fenomeen van “postkantoor” kennen we in Nederland niet meer. Je moet nu naar de Bruna of een of ander obscuur winkeltje om te ontdekken dat ze je niet kunnen helpen en absoluut niks weten. Wij hebben in Nederland de TNT en de KPN: bureaucratische, dure en incompetente kwelgeesten.

In Spanje bestaat het nog, in Holland mollen ze alles

Dit postkantoor ziet er fantastisch uit en heeft keurig personeel dat ons geduldig helpt. Frits, hij komt eraan hoor! (En nou hou ik erover op). Na wat omzwervingen belanden we op een terras op het plein voor de kathedraal. We genieten van het zonnetje, een drankje en de duiven die de tafeltjes met achtergelaten chips aanvallen, als de klant verdwenen is.

pigeon-attack

Na een grote omweg over de boulevard aan de zeekant komen we pas om 18.00 uur op de boot terug. Hopelijk was dit onze laatste wandeling (dit jaar) door Cadiz. Het weer is tot rust gekomen, nu wij nog. Alvast wat dingen aan dek opgeruimd, klaargelegd voor het vertrek morgenochtend. Ingeborg bakt kippetjes (vrijdag: “kippen”). Na den eten: dit tiepen en foto’s uitzoeken om erbij te zetten.

kathedraal van Cadiz

op de boulevard aan de zeekant

op de boulevard aan de zeekant 2

ruim zeven dagen lagen wij daar (te raggen)

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Vrijdag, 25 maart 2011

 1. Paul zegt:

  Niets engs aan hoor. Ben herstellende van een (oor)operatie en heb idd alle tijd. Kende de site al wel, maar heel lang niet meer op gekeken, tot afgelopen week. We hebben zelf een Koopmans 36 (met heatpol van Rietpol) en hebben 5 jaar med en atlantique achter de rug, waarvan een half jaar zuid spanje (chipiona).
  Leuk om jullie avonturen en ervaringen te lezen. Bij mij begint het dan weer te kriebelen.
  Veel plezier in de Med en fair winds.
  Paul

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s