Zaterdag, 26 maart 2011

Cadiz – Barbate

dag datum Wind Weer
Zaterdag 26 maart 2011 O 4 tot Z 2 s morgens wolken, ‘s middags zon en warm
vertrek aankomst logstand motoruren
08.15 uur 16.00 uur 3422,3 3508,22

07.00 uur eruit, 08.15 uur losgooien, net als er een supertanker wordt versleept. Rustig aan het grootzeil hijsen en om de pier heen tuffen naar de West-Kardinaal die we aan bakboord moeten houden en dan linksaf (= bakboord uit) naar Barbate, onze volgende bestemming. De lucht is betrokken. De zon probeert het maar het lukt niet. Het is rustig weer. De zee beweegt wel maar het valt mee. We slalommen tussen visbootjes door tot voorbij de skyline van Cadiz. De wind is recht op kop (what else!). Zuidoost. Hoe zoeken wij dat uit, he? Voorbij Cabo Roche zeilen we een uurtje maar dat is toch geen doen, hoor! De motor maar weer een tijdje bij. Bij Cabo Trafalgar waar Willie Nelson in een zeeslag zijn leven verloor kunnen we weer een beetje zeilen.

in de slag bij deze kaap verloor Willie Nelson eerst zijn been en vervolgens het leven; welke kaap is dit?

De vislijn gaat uit; het gaat langzaam genoeg om de paravaan onder water te houden. We lopen 2,5 tot 3 knopen per uur. Ook dit proberen we een uurtje maar dan is de maat vol. Te 16.00 uur knopen we vast in Barbate. Deze haven kost ook 16,01 Euro, zonder water en elektriek. Achter de balie wederom een behulpzame, vriendelijke jongedame. De haven doet wat betonnerig aan en bevindt zich ver van het stadje. Voor vandaag niet te belopen. We zijn moe. We gaan morgen verder dus behelpen we ons met het aanwezige voedsel. Het is inmiddels prachtig weer. Warm. Ma belt om te zeggen dat we morgen niet hoeven te bellen omdat ze op visite gaat bij haar zuster, onze tante Tine, die 96 wordt (of 97?). We nemen een borrel, een douche (niet om over naar huis te schrijven die douche) en eten soep, koude kip en toast met Konijnekaas. Schuin tegenover ons ligt de “Passion” van Philip en Marion, over wie wij via Ziltmagazine al iets op het web hebben gelezen. Dat is leuk. We lopen er even heen en worden meteen hartelijk uitgenodigd voor een kopje koffie en een glaasje wijn. De avond verloopt heel genoeglijk met het uitwisselen van verhalen. We zullen elkaar nog wel een keer tegenkomen; zij gaan ook naar de Balearen, Sardinië enzovoort. Het was een fijne dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s