Dinsdag, 29 maart 2011

Gibraltar 2

Laat wakker (= uit bed). Rielekst ontbijt + koffie. Daarna naar Morrisons. Pas om 13.30 uur thuis. Morrisons is stervensduur. Alles. Gibraltar is een duurte-eiland. Ik denk dat ze alles vanuit Engeland importeren en niets van dichterbij gelegen landen, vanwege de haat-verhoudingen met Spanje en dergelijke. Spierballen met tatoeages op straat en op de terrassen. Het is vanoggend zeer bewolkt, af en toe zelfs regen, al met al lijkt het hier wel Engeland! Griezelig! De rots is gehuld in een regenwolk. Daarboven moet het zeiknat zijn! Des middags wordt het iets beter. We wandelen na de middagkoffie door het centrum via de Alameda Botanische Gardens naar de Europa Road en terug. We laten ons niet overhalen voor een tour naar de apen op de rots. Te duur en te toeristisch. We genieten van het park en de Mainstreet. We schieten zat plaatjes voor de weblog.

In de Alameda Botanic Gardens

maar weer eens een bloemetje

nee, Ing! Laat liggen dat ding, Ing!

uitzicht op de baai van Algeciras; de jachthaven ligt iets rechts van het midden

ze houden hier erg van blinkend gepoetste kanonnen

d’r zit geen trekker aan, Ing

dit kom je hier ook nog tegen

Terug op de boot hebben we een gesprekje met de buurman, een Duitser die we in Cadiz al gezien hebben. Nu vertelde hij dat ze vanaf de Canarische eilanden in een storm gezeten hadden van windkracht 10 met stoten tot 65 knopen (orkaankracht). De rubberboot is van dek geslagen maar verder ging alles goed, aan de wind varend. De golven waren 5 meter hoog en ze waren blij dat ze in Cadiz aankwamen. Dat wil ik wel geloven. Maar dat van dat tegen windkracht 10 in varen: dat gaat er bij mij niet in! Hij was wel een aardige man. We betalen het havengeld (36,30 pond zonder elektriek en water) en gaan nog een keer op de wifiplek van het Waterfront restaurant zitten. Geen e-mails binnengekomen, geen tijd om stukken op de weblog te zetten. Het was koud op het terras, teveel wind. Op de boot lees ik verder in “De Kopermijn” van Daphne du Maurier. Het was weer een fijne dag.

Het was weer een fijne dag

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s