Woensdag, 30 maart 2011

Gibraltar – Marbella (Marina Bajadilla)

dag datum Wind Weer
Woensdag 30 maart 2011 NW-W-ZW-O 3 – 0 Zon
vertrek aankomst logstand motoruren
08.30 uur 16.00 uur 3482,5 3514,56

Te 08.30 uur haalt een jongen in het havenbootje de drijvende barrière voor de haveningang weg en kunnen we naar buiten. Geen wolkje aan de lucht, maar ook geen wind in de lucht. Motorend met grootzeil op langs de zeegiganten verlaten we de baai van Algeciras. Om Europa Point heen en aan de andere kant van de rots naar het Noordoosten.

om Europa Point heen

er staat ook een mooie moskee op Europa Point; zouden ze nou veel kerkgangers trekken daar?

Daar liggen ook een stuk of 7 schepen voor anker. Het is inmiddels een beetje gaan waaien en ik trek de kluiver erbij. Ingeborg maakt foto’s van de rots en zo. Door de invloed van de rots krijgen we af en toe een rukwind van 26 knopen over ons heen waar we niet op gerekend hebben.

de rots van de andere kant

deze heb ik gemaakt

We zouden uit het roer gelopen zijn als dit niet een Koopmans was. Een tijdje zeilen we lekker, niet hard: 3 tot 4 knopen, af en toe 5. Het kan harder maar dan moeten we aan het werk onder het schip. Tegen 13.30 uur is de wind op en gaat de motor aan. De rots en de bergen in Marokko worden steeds kleiner en de Spaanse Costa del Sol begint steeds meer voor ons te leven en doet haar naam eer aan. We zitten bijna bloot in de kuip. Ingeborg smeert zich niet in: daar krijgt ze later spijt van. De uren verstrijken met lezen en kijken. Drie dolfijnen kruisen onze koers, duiken onder de boot door en verdwijnen. Ik lees “De Kopermijn” van Daphne du Maurier uit; weer een raar boek. Te 16.00 uur kleden we ons aan en varen de jachthaven “Marina Bajadilla”, de volgende “Junta-haven” (16,01 euro per nacht exclusief water en elektriek) in Marbella, of all places, binnen. Marbella nota bene! (Misschien komen we René Froger tegen of de koning van Arabië!). De haven is overigens niet overdreven luxe. Het gaat wel. We leggen aan tegen een Frans bootje dat aan de receptiesteiger ligt. Een havenjongen die geen Engels spreekt komt ons tegemoet lopen. Ik begrijp dat ik de marifoon, kanaal 9, had moeten gebruiken. Gelukkig mogen we toch blijven. We krijgen een plekje naast een Dufour 50 die roerschade heeft. Het roerblad is als een lucifer-houtje gespleten op een ondiepte in de haveningang. Als je dat ding bekijkt vraag je je af hoe ze zoiets durven te verkopen; flinterdun is het blad. We “doen” de bureaucratie in het havenkantoor waar we uitstekend worden ontvangen. We betalen voor twee dagen en deze keer nemen we ook licht en water erbij want alles moet worden gevuld. Na een toost op onze intocht in de Middellandse Zee en een stevige maaltijd gaan we Marbella verkennen. Het is nog steeds warm. Een wandeling over de prachtige boulevard brengt ons in het oude stadshart waar het heel gezellig is  met winkels, terrasjes en drukte van mensen. We drinken een drankje op een terras, niet echt goedkoop, en wandelen verder door de steegjes en straatjes. We lopen ook nog een kerk binnen en vallen midden in een preek; die nemen we ook maar even mee. Tegen 21.00 uur wordt het al schemerig en zoeken we onze weg terug naar de boot. Het was een fijne dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s