Donderdag, 31 maart 2011

Marbella 2

Ing wordt wakker met hevige jeuk van de zon van gisteren. Het is 07.30 uur en praktisch nog donker. We staan toch maar op. Ing gaat de was doen, we spuiten de boot schoon en ik lees in een nieuw boek: “The Red Dahlia” van Lynda la Plante, dat lag in het havenkantoor. Het is spannend en luguber, heerlijk leesvoer voor in de kuip. De zon begint, meteen als ie boven de horizon komt, te branden. Het is rustig in de haven, weinig passanten. De (Zwitserse) buurman (van de Dufour 50) drentelt de hele dag over de kade om zijn roer heen, dat met een houten wig uiteen gespleten ligt te drogen. Het is een aardige man die redelijk Engels spreekt maar met wie het toch moeilijk praten is. Dat kan overigens ook aan mij liggen; ik kan er niet goed de vinger op leggen. Zijn vrouw, die er toch moet zijn want hij had het over “my wife” en hij praat regelmatig door het opengeschoven kajuitluik naar binnen, hebben wij nog niet gezien. Nou is het een gigantisch schip, heel modern en het zal dus binnen wel goed toeven zijn. Des middags gaan we naar een cafeetje aan de rand van de oude stad, dat wifi heeft. Ik krijg een code die ik later weer moet inleveren. We bestellen een rode wijn en een kroes bier en we bekijken de e-mails. Er is helemaal niets. Teleurstellend. Joop en Meta hebben weer wat bijgeschreven in hun weblog, met fraaie foto’s van een Flamenco-optreden in Pomarao. Heimwee! We kijken naar de financiën, het weer en nog een paar dingen en dan hebben we het weer gezien. Ik zal morgen maar eens beginnen met de achterstand op de weblog weg te werken.

aanval van werkwoede in Marbella

Terug op de boot krijg ik een werkaanval: ik ga maar eens de loopplank installatie voor elkaar maken. We zoeken de grijze “schoen” voor op de boeg. Hij ligt onder ons bed. Dat betekent eerst weer een andere klus: schoonmaken onder de lattenbodems. De schoen past nog steeds en het werkt prima met de in Alcoutim bewerkte wadpoot als uithouder om de plank op zijn plaats te houden.

en zo ziet het eruit; het werkt!

Ondertussen blijft het prachtig weer, lekker warm en het is tot laat in de avond goed uit te houden in de kuip. De wind is Oost, in de middag pittig en dat zal morgen ook zo zijn dus we blijven in ieder geval tot zaterdag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Donderdag, 31 maart 2011

 1. Frits Hartman via de PC van Marloes Hartman zegt:

  Inge en Wim, De USB stick is goed doorgekomen, heb ik jullie over gebeld. Ik heb de boel geinstalleerd en… it works. maarrrrre hoe zit het met updates van de kaarten?
  Wat jullie niet weten is dat Roel, Jaap, Joep en nog wat anderen ook proberen om dit op de PC te krijgen maar het strand bij de kaarten en je weet, geen kaarten … dan is er niks te zien. Nu heeft Pieter Vlaanderen z’n zoon ook de boel weten te bemachtigen en vol trots heeft Pieter dit in het clubgebouw laten zien. Z’n zoon had het gekraakt wist ie te vertellen, dat is een hele knappe kop, voor die jongen is niets veilig. Om kort te gaan wij konden het ook krijgen, z’n zoon zet het dan op je PC maar het kost wel
  50 € . De animo van de mannen was nu duidelijk minder, Roel balen als een stekker. Ik heb daarna met Pieter gepraat en tegen hem gezegd dat dit Open Source spul is en dat ik het ook heb. “Dat kan niet” zei ie “onmogelijk” kortom, zoon valt van voetstuk, Dat heb je ervan als je zit optesnijden. Ik heb tegen hem gezegt dat ik het geef aan ieder die het hebben wil en dat daardoor zijn handel zal inzakken. Hij was pisnijdig. Ik heb hem nog voorgesteld om samen met zijn “hoogbegaafde kraak zoon” een presentatie te houden in het clubhuis voor iedereen die het hebben wil over Opencpn “dan kun je voor iedereen de blitz maken” maar dat ging hem tever.
  Wordt vervolgd, groet van Frits via de PC van Marloes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s