Maandag, 4 april 2011

Marbella (Bajadilla Marina) – Caleta de Velez

dag datum Wind Weer
Maandag 4 april 2011 W – O 2 Zonnig/heiig
vertrek aankomst logstand motoruren
09.30 uur 17.30 uur 3519,9 3522,83

Electronische toegangskaart bij Alfredo (zo heet die jongen, die elke dag in het halletje van het havenkantoor vegeteert) inleveren, nog een boek van de plank meepakken en wegwezen. Dag Zwitserse buurman. Hij laat zich niet zien. Zijn vrouw hebben we helemaal niet gezien de afgelopen vijf dagen (“there is something rotten in the Kingdom of Denmark”). Het is windstil. We plokkeren de haven uit en tussen de buitenste havendam en het “Marine Park” zetten we koers naar het Oosten. Op naar de volgende Junta-haven. Dat is Caleta de Velez. Voor de vorm hijsen we het grootzeil, ook als steun tegen het rollen natuurlijk. Een beetje wind zou wel lekker zijn. De Morpheus gaat ook op weg.

de Morpheus vaart achter de “Marine Farm” langs

Het weerbericht van Radio Tarifa komt pas op de Navtex binnen als we onderweg zijn. Het zegt dat in ons gebied (Alboran) de wind zal toenemen tot 6 Beaufort uit Zuid-Oost tot Oost en de zee kan toenemen van matig tot ruw. Een heel ander bericht dan in het havenkantoor was opgehangen. Lekker dan. Lezend in “The Grave Tattoo” en af en toe kijkend of we niet een vlaggestok van een visserman meenemen tuffen wij om Punta de Calaburras heen, langs Fuengirola (“daar aan de Costa del Sol, tingelingeling, tingelingeling, tingelingeling)” en Torremolinos (“daar is mijn hartje van vol, tingelingeling, tingelingeling, tingelingeling).

Fuengirola: “daar aan de Costa del Sol, tingelingeling, tingelingeling, tingelingeling…..”

Torremolinos: “…..daar slaat mijn hartje op hol, tingelingeling, tingelingeling, tingelingeling” (vrij naar: De Zangeres Zonder Naam)

Ik vind die flatgebouwen helemaal niet lelijk. Ze zijn lang niet zo hoog als ik had gedacht maar misschien komt dat door de afstand die mijn ogen moeten overbruggen. Met die bergen erachter maakt het best een fraai plaatje. De stuurautomaat stuurt, er is geen donder aan. De beloofde wind blijft (gelukkig) uit. In de verte zien we een of twee dolfijnen springen. Te 17.30 uur leggen we aan in de haven Caleta de Velez. Dit blijkt een wat armoedige haven te zijn qua omgeving en meeuwenstront-gehalte van de betonnen steigers. De Morpheus komt even naast ons liggen aan de meldsteiger en gezamenlijk melden we ons aan op het havenkantoor. De eerste keer dat een mannelijke receptionist de honneurs waarneemt. Dat merk je meteen; lang niet zo vriendelijk en behulpzaam. Wij krijgen een plaats toegewezen tussen twee motorboten waar de Wing IV met een schoenlepel net in past.

het was krap maar het ging (niet)

Ook hier met twee landvasten naar de kant en twee lijnen die in het water liggen achter aanpikken. We liggen. Een eerste wandeling leert dat het inderdaad een niet echt fraaie omgeving is. Een lange rechte weg langs de kust, met aan weerskanten bebouwing, geen hoogbouw, winkeltjes, vieze trottoirs, hier en daar een dooie kakkerlak en dat soort dingen. Het is hier wel goedkoop. De haven kost 16 euro inclusief water en licht en de aardbeien een euro de kilo. Saves lezen we in de kuip tot we niks meer kunnen zien. Daarna lezen we in bed tot we niks meer kunnen zien.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s