Donderdag, 7 april 2011

Caleta de Velez 4

Weersverwachting: 5 – 7 Beaufort Oost. Liggen blijven dus. Ik koop een stalen landvastveer en een rubberen. De grootste maat hadden ze niet. De zon schijnt en het is voorlopig windstil. Een Nederlander vertelt ons bij het havenkantoor dat de Balearen te duur zijn en de ankergrond is slecht. Tsja, we kunnen nu niet meer terug. In de kuip, bezig met de stalen veer, sla ik Ingeborg per ongeluk bijna een oog uit met het uiteinde van een touw. Shit. Gelukkig blijkt het mee te vallen. Ik duw het oog weer terug en we werken verder aan de landvastveer. De inmiddels in tweeën gescheurde rubberen veer snijden we met veel moeite van de landvast af.

voor……

…..en na de “behandeling” (op de achtergrond een pak wijn van 55 cent)

Toen ging ik lezen, oh neen, ik zit nu te schrijven en koffie te drinken. Wacht even, even een slokje nemen. Marijn belt met de scheepstelefoon vanaf de kustwateren voor Libië. Ze patrouilleren in een gebied van 30 bij 30 mijl en controleren voornamelijk Egyptische vissers. De verveling slaat een beetje toe, maar binnenkort gaan ze voor wat ontspanning naar een niet met name te noemen Grieks eiland in de buurt. We vinden het fijn en leuk om zo weer even contact te hebben met onze zoon. Ondertussen is het de hele dag in de haven al windstil. Het mooiste is nog dat het buiten op zee een mooi windje geeft uit Westelijke richtingen! Lang leve het weerbericht. We gaan vandaag naar een internetwinkeltje om onze e-mails door te nemen. Ik zeg tegen Ingeborg: weet je wat, we wachten tot het Siësta-tijd is, dan is het lekker rustig. Ik vergat dat de eigenaar van het winkeltje ook Siësta houdt met als gevolg dat we de wandeling twee keer maken: 1 keer om 15.00 uur en 1 keer om 17.00 uur. Ach, het houdt je slank en op de straat. Van Frits krijgen we een prachtverhaal over de discussie in het clubhuis van de Zeilvereniging met betrekking tot de Open-CPN zeekaarten voor de computer. Ik kan het niet uitleggen, maar we hebben ontzettend gelachen. Verder vernemen wij dat het goed komt met de vergoeding van de vloerschade in ons huis. Opgelucht bel ik op de terugweg naar de boot zwager Willem, die de zaak nu in gang gaat zetten; Joepiieee! We rekenen af op het havenkantoor en saves geven we de electronische kaart van de toegangshekken af, want morgen gaan we toch echt weg. De weerberichten zijn goed: weinig tot geen wind uit alle richtingen en dat is goed nieuws voor de rechtgeaarde zeiler!

als je je electronische toegangskaart hebt ingeleverd kun je hier over de paaltjes heen stappen om bij de bo(o)t(en) te komen

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s