Vrijdag, 8 april 2011

Caleta de Velez – Ensenada de Herradura

dag datum Wind Weer
Vrijdag 8 april 2011 Geen wind tot 2 B Zon
vertrek aankomst logstand motoruren
08.30 uur 11.45 uur 3533,6 3526,15

Het is windstil en onbewolkt. De zon is net op en het is nog fris. Volgens mij wordt het mooi weer vandaag. We gaan maar weg. Na nog een laatste bonk van de steven op het beton van de kade laat ik de meerlijnen achter in het water vallen en trek de boot “ertussenuit”. De nieuwe stootwillen in hun charmante jasjes passen precies binnen de granny-bars tussen de stangen en de reeds aanwezige touw-jungle. Ik ben nog steeds zeer blij met deze investering. Buiten de haven trek ik het grootzeil omhoog en klapperend en zwabberend tuffen we Oostwaarts. Er is geen wind en die komt vandaag ook niet. Na drie uur en een kwartier motoren komen we aan in een mooie baai, de Ensenada de Herradura, waar je zowel met Oostenwind als met Westenwind redelijk beschut kunt ankeren.

We naderen de Ensenada de Herradura

het is hier een mooie ankerplek maar kan dat blauwe ding weg?

Als we liggen steekt er uiteraard een windje op uit het Zuiden maar dat mag geen naam hebben. In zes meter helder water laten we het anker plonzen. We liggen tegenover een strand waar maar heel weinig mensen op vertoeven. Het ziet er hier netjes en schoon uit.

des zomers is het hier vast drukker

De deining is niet gering maar daar moeten we maar aan wennen. We besluiten hier de nacht door te brengen. In geval van nood kunnen we altijd nog “om de hoek” (=om de kaap) de Marina del Este in duiken, maar die staat als duur bekend, liever niet dus. We lezen boekjes, genieten van de omgeving en drinken op de voorspoedige reis tot nu toe. Te 17.00 uur komt vanuit het Oosten een Nederlands jacht, de “Mama Cocha” de hoek om zetten en ankert naast ons. Even later komt Pieter in zijn bijboot bij ons buurten, heel gezellig!

Pieter komt even buurten

Onder het genot van een glaasje wijn (niet uit het 55 cent pak) krijgen we van Pieter een heleboel tips waar wij ons voordeel mee kunnen doen. Pieter en zijn vrouw Maria zijn na een wereldreis van bijna 5 jaar nu op weg naar Nederland en hun jacht, een prachtige 47-voets aluminium Concord, ontwerp D. Koopmans, is te koop. Prachtig dit soort ontmoetingen. Pieter moedigt ons aan toch de oversteek naar de Carieb maar te maken: altijd goede wind; heel wat anders dan de Med. Daar moeten wij toch even over nadenken. Eerst Griekenland doen en dan zien we wel weer. Pieter peddelt weer terug en wij gaan eten maken (= een kouwe kip uit de koelkast trekken). We genieten van de zonsondergang en lezen nog wat en dan naar bed. Dat wil zeggen Ingeborg de kooi in en ik in de kuip voor als er vannacht iets mis gaat. We liggen tenslotte erg dicht bij het strand en ik wil snel kunnen handelen.

zonsondergang over Herradura

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s