Maandag, 11 april 2011

NB. Het is eindelijk gelukt het filmpje dat wij gemaakt hebben van ons vertrek uit Alcoutim te uploaden. Je kunt het vinden in het bericht van 27 februari 2011

Almerimar 3

48 uur internet voor 6 euri. Dan voel je je haast verplicht om elke dag meteen te verwerken. De internetradio gaat weer aan op Radio 1. Vandaag een beetje een werkdag. Ik ben naar de (Engelse) watersportzaak gelopen om een nieuwe reeflijn voor de rolfokinstallatie van de kluiver te kopen want van de huidige is de mantel halverwege doorgesleten en de kern te zien. Dat gaat niet goed, dus we hangen voor een nieuwe (22 meter). Maar eerst moet de kluiver naar beneden en het ouwe touwtje eraf. Het is mooi weer maar niet al te warm. Maar wel te warm voor een trui en een jas, dus die gaan gauw uit. Ing verricht schoonmaakwerkzaamheden en ik loop naar de watersportwinkel. Geen straf als het niet regent. Ik zie de slager, de bakker en de groenteboer in hun winkeltjes de vakken bijvullen; ik zou niet weten voor wie. De watersportwinkel heeft het wel druk. Ik kijk op mijn gemak bij de stalen landvastveren; daar mis ik er nog 1 van. Ik ben niet helemaal zeker of de maat hetzelfde is als van die welke ik reeds heb gekocht in Caleta de Velez. Straks thuis eerst maar eens kijken. Ik neem voor 33 euro een dikkere reeflijn van 22,5 meter mee en zet die thuis op de fokroller. Het past allemaal prima. Ik verstel de geleideblokjes aan de scepters want ze stonden niet goed, de grootste oorzaak van het schavielen. Met veel moeite hijsen we de kluiver weer (de “spier” die de zeilgroef van het profiel in moet is een beetje aan de dikke kant). Zwetend zetten wij ons aan een kopje koffie. Daarna ga ik nog een keertje terug naar de winkel om een landvastveer te kopen; ik denk dat het dezelfde is. In de winkel twijfel ik weer maar ik neem hem toch mee. Tevens schaf ik een kleine luikring aan voor het rooster in de douche, dan hoef ik dat ding niet steeds meer met een schroevendraaier omhoog te wippen. Op de boot blijkt de veer niet hetzelfde te zijn: hij is van pisbakkenijzer en heeft een iets andere vorm, de dikte van het staal is wel hetzelfde. Nu begrijp ik ook het prijsverschil: die uit C.d.V. kostte 50 euro en deze 26 (zucht; ik vergeet steeds een magneet in mijn zak te steken als ik ga winkelen).

hoe kon ik dat nou zien?! ik had m mee moeten nemen

De lunch bestaat uit heerlijke toast met kaas. Fantastisch, die broodrooster! We hakken nog steeds schijven van een Spaanse baksteen die we in de Lidl van C.d.V. hebben gekocht en na een beurt in de toaster zijn ze best te eten. Na den eten gaan we dranken inslaan bij de Merconado (of was het Mercadona?) om de hoek: frisdranken, 6 verschillende flessen wijn voor als er visite komt en 6 liter pakken Don Simon voor onszelf, plus nog wat blikjes bier natuurlijk en wat ingrediënten voor de avondmaaltijd. Het 2-euro steekkarretje van Dekker Watersport in Ayamonte bezwijkt zowat onder zijn lading. Thuis genieten we alvast van een welverdiend slokje. Tot een uur of 17.00 uur lezen wij of internetten wij, begeleid door de stimulerende klanken van René Froger. Als we daarna naar de havenmeester willen lopen voor nog twee goedkope ligdagen en 2 dagen internet worden we staande gehouden door de (nog redelijk jonge) buren van de Alhambra.

nog net niet donker; een shot van onze Darsena, 1 van de 3

Of we goed liggen en zo. Ja hoor, en waar komen jullie vandaan? Leuk. Zij maken deel uit van de live-aboard community hier. Zij vertelt dat elke morgen te 10.00 uur op kanaal 67 van de marifoon een “netwerk-uitzending” plaatsvindt met het laatste nieuws, activiteiten, bijeenkomsten (gezamenlijk Fish&Chips vreten bijvoorbeeld) etc. Toevallig is zij morgen aan de beurt om de uitzending “te doen”. Leuk! Aardige mensen. We gaan luisteren. In het havenkantoor overkomt ons iets wat wij zeer zeker in Spanje niet hadden verwacht: de dienstdoende havenklerk, niet Alberto, wenste slechts in het Nederlands te communiceren! Nadrukkelijk stelde hij zijn vragen, duidelijk trots op zijn kunde, en vroeg ons hem te corrigeren en voor te doen hoe de woorden moesten worden uitgesproken en als wij iets zeiden wat ie niet begreep moesten we dat uitleggen in het Nederlands totdat ie het wel begreep. Hij deed het lang niet slecht en maakte een zeer leergierige indruk. De bek viel ons open, vooral als je bedenkt dat van de Spanjaarden wordt gezegd dat ze in het geheel niet bereid zijn in andere talen te communiceren. Wij worden voortdurend in veel van onze contacten met Spanjaarden verrast met dit soort blijmoedige openheid die van goede wil getuigt, zoals ik het zou willen noemen. Terug op de boot maakt Ingeborg een heerlijke maaltijd van een aubergine, met van alles en nog wat. Het was te veel. Dat wel. Verder valt er niet veel te zeggen als je in aanmerking neemt dat we hetzelfde deden als gisteravond: computeren (weblog en spelletjes).

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Maandag, 11 april 2011

 1. Cees en Aly Gremmen zegt:

  Hoi Willem en Ingeborg,
  Jullie zijn alweer een flink stuk opgeschoten, langs de Spaanse zuidkust, Cadiz en Algeciras, Gibraltar en Marbella en nog wat andere plekkies nu in Almeria, jullie zien
  ( letterlijk en figuurlijk )wat af . Gaan jullie nog hoger langs de kust of steken jullie vanaf Almeria over ri Malta? Nou we blijven jullie volgen en wij gaan in juni een maandje naar France, lekker kamperen, het is hier trouwens ook heel aardig weer sinds we terug zijn. Aly moet nog 7 weken werken en dan hebben we allebei ook altijd vakantie ( allebei 65 en een goed pensioen ha,ha ) wat kan ons gebeuren.
  Goede vaart en de groetjes van Aly en Cees

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s