Woensdag, 13 april 2011

Almerimar 5

Ik moet nu als een razende het stukje van vandaag erop zetten want over een uur loopt de wifi-termijn af. En er moet ook nog geskypt worden. Deze dag was een gemoedelijke. Rustig opstaan, een eind lopen langs de Passeo Maritimo, een paar fotootjes maken,

zie je de sneeuw op de Sierra Nevada achter de jachthaven?

ontbijten met verkoolde baksteen-plakken, lezen op de kuiprand in het zonnetje met radio 1 aan en om 11.00 uur koffiedrinken op de Passion. Erg gezellig, met een koekje, duikfoto’s en -film en een broodje kaas en worst. Er kwam van alles op tafel, nog afgezien van het voedsel en de koffie, bedoel ik dan. Wij gaan morgen een deurtje verder. Philip en Marion weten nog niet wat ze morgen doen. We komen mekaar wel weer tegen, wij zouden dat wel leuk vinden. Zo gaat de dag erg snel; het is de vraag of dat wel moet, dat snelle. Op het havenkantoor betalen we vandaag nog en krijgen in vloeibaar Engels van weer een andere havenklerk te horen dat ze 24 uur per dag open zijn dus we kunnen ten allen tijde de sleutels en de gehuurde verloopstekker terugbrengen. Tistogwat. Des middags zet ik mij weer aan de computer en verplaats alle l.lverhalen die ik in het verleden heb geplaatst op dit log naar een wat meer in het oog vallende plek, namelijk in de menubalk, zodat lezers daar makkelijker bij kunnen. Het is ouwe meuk, toegegeven, maar het bezit naar mijn bescheiden mening eeuwigheidswaarde. Te 14.30 uur nog een keer boodschappen gedaan in de Mercadona; Ingeborg verzint steeds weer wat, bijvoorbeeld dat het bier op is. “Je hebt me overgehaald”, zeg ik dan. Daarna weer verder knoeien met de weblog terwijl buiten de zon uitbundig schijnt en de Oostenwind opgetogen blaast. Te 17.00 uur zegt mijn secretaresse: “zou je niet ’s naar Dekker Watersport gaan voor die RVS-kousen (=geen voet- en/of beenbekleding maar dingetjes waarmee je een sterk oog kunt splitsen aan een touw)?” Oh ja, ga je mee? Want daar moet ook nog stevig touw en stukken ankerketting bijgekocht worden en dat wordt een beetje zwaar voor 1 man. Met deze spullen kan ik sterke verbindingen naar de wal maken met de reeds aangeschafte landvastveren. Nu zijn we compleet, kijk maar:

compleet, nu nog effe maken

Nou ik moet stoppen want we gaan bijna eten en we hebben nog maar een kwartiertje wifi. Het duurt misschien weer een tijdje voor ik nieuwe voorraad heb. Zo’n haven als deze zullen we niet zo gauw meer treffen, qua prijs en voorzieningen. Toedeloe.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Woensdag, 13 april 2011

 1. Sonja sloendregt zegt:

  Hallo Wings.
  Lees sinds september 2010 Uw dagboek. Heb de link gekregen van Hans de Kok die toen op de boot en levende have van Joop en Meta heeft gepast. Beleef veel plezier aan Uw belevenissen en mooie foto’s. Ook de weblog van Joop en lees ik regelmatig. Maar ik ben niet degene die 240 x per dag Uw weblog bekijkt. Hoop dat ik nog lang van Uw avonturen mag genieten. Wens U goede vaart.

  Vriendelijke Groet.
  Sonja Sloendregt.
  Haarlem.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s