Donderdag, 14 april 2011

Almerimar  – Aguadulce

dag datum Wind Weer
Donderdag 14 april 2011 windstil uit alle richtingen Zon
vertrek aankomst logstand motoruren
08.15 uur 12.15 uur 3583,7 3534,04

Ik kan niet meer op het internet dus ik weet niet meer wat ik gisteren geschreven heb. Nu moet ik het stukje weer op de harde schijf zetten en bewaren totdat we weer wifi hebben. Nadat ik op het havenkantoor de speciale stekkerverbinding en de sleutels van de douche heb ingeleverd en mijn 50 euro borg weer in de beurs heb kunnen we Almerimar verlaten.

dat was Almerimar, een geweldige haven, een aanrader

Voor de laatste keer heeft Ingeborg de vogelschijt (voornamelijk zwaluwen en spreeuwen) overal weggespoeld (nou ja, overal!). Aguadulce is de haven waar we nu liggen. Na een hobbelige rit zonder ook maar een zuchtje wind komen we in deze prachtige haven aan. De toren (hier ook al) waar het havenkantoor is gevestigd is van verre al te zien (“conspicuous” zegt de pilot en dat klopt).De aanloop naar de haven is gemakkelijk. Het water is superhelder: als de dieptemeter 10 meter aangeeft kunnen we de bodem al zien en grote scholen kleine visjes schieten zilverig door het water. Kijk, als dat nou op het IJsselmeer het geval was, gingen we helemaal niet weg. De ontvangst hier slaat alles wat we tot nu toe hebben meegemaakt.

torre de Puerto de Aguadulce

Twee dames in het prachtige havenkantoor sloven zich op alle mogelijke manieren uit om het ons naar de zin te maken, ongelogen! De één excuseert zich telkens als ze een vraag stelt en de ander put zich uit in het uitleggen van zaken rond de haven en ze maakt voortdurend complimenten over de Hollanders, die i.t.t. andere nationaliteiten zo serieus zijn en daarmee bedoelt ze dan dat we betrouwbaar zijn; dus niet zomaar wegvaren zonder te betalen, dat we goed zijn voor “ons woord” en dat soort dingen.  Ingeborg wordt er verlegen van, ik niet, ik wist het al. We mogen aan de meldsteiger blijven liggen (met electriek en water, voor 16 euro en 40 cent, 39 cent duurder dan in de junta-havens), maar als we morgen besluiten te blijven moeten we in een box.

het is rustig, we mogen aan de meld-kade blijven liggen

Na dit warme bad gaan we over de haven wandelen en op de boulevard langs het strand. Ik vind het hier veel mooier dan in Almerimar. De meisjes zijn mooier en er is echt zand op het strand. In een strandtent, bij een rielekste gozer, drinken we een paar drankjes en genieten van de zon, de Spaanse  muziek enne… nou ja, alles.

rielekste gozer, spreekt en verstaat Engels

De achtergrond van bergwanden vlak achter de jachthaven is erg indrukwekkend voor mensen die de drassige moerassen rond de WSV De Zeevang te Edam gewend waren. Helaas moet je een keer terug naar de boot en daar ga je dan maar weer aan het werk. Ingeborg houdt zich bezig met de lappendeken die het dekkleed wordt voor de rubberboot als die gebruikt wordt (varend dus) en ik ga een dwarsbalk maken voor  de loopplank  als we met de boeg naar de kant afgemeerd liggen (details volgen later).

lappendeken

hier kom ik nog op terug

Ingeborg vond een mooi stukje hout tussen de stenen van de pier buiten de haven dat ik daarvoor goed kan gebruiken (op zo’n reis heb je echt een “Ingeborg” nodig). Na den arbeid is het prettig rusten en genieten van een mooi boek, een stukje koude kip, crackers met gerookte zalm en een drinkie erbij; ja het leven is goed.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s