Zaterdag, 16 april 2011

San Miguel de Cabo de Gate 2

Ik word wakker om kwart voor zes en dat is een prestatie als je bedenkt dat ik gisteravond om 23.00 uur in slaap viel. Ik hoor de wind af en toe oppijppen door het want maar het waait ‘s nachts niet hard. Te 08.00 uur verlaten wij het nest. Er moet gewerkt worden. De zon komt alweer op. Dat is mooi. Dat vinden wij fijn. De wind neemt toe. Dat vinden wij minder fijn. De Navtex geeft voor dit gebied (Alboran, langs de kust) een Oostenwind op van 5 tot 6  en later 7 Beaufort. Dat betekent weer blijven liggen. Des morgens trek ik het kapotte grootzeil van de giek en sloop alle bruikbare onderdelen eraf. De windscoop die Ingeborg wilde maken “gaat het niet worden”: de tophoek is te smal en te zwaar. Ondertussen neemt de wind dusdanig toe dat we het hijsen van het nieuwe grootzeil wel kunnen vergeten. Ik rol het oude vod op tot een grote prop en leg ‘m voorlopig voor de mast neer, in afwachting van de dichtstbijzijnde container. Er valt weinig meer te doen dan het uitlezen van de boeken waarin we bezig zijn. Als “The Murder Book” uit is (goed boek) ga ik maar wat bedenken: knutselen aan de loopplank-balk  die ik gisteren heb gemaakt. Ik maak twee ogen aan de uiteinden, waarmee ik de loopplank zijdelings in bedwang kan houden en ik schaaf en schuur de scherpe kantjes van de balk af.

hier boor ik een gat

Daarna ga ik de 20 mm landvasten waar de stalen landvastveren  aan bevestigd moeten worden,voorzien van aangesplitste stalen kousen. Ingeborg maakt daar een filmpje van, hoe of ik dat doet. Kijk, op die manier let je niet zo erg op de gierende wind (7 B) en het rukken aan de ankerketting. 

en ik heb niet eens opgelet op de “knopen en splitsen”-avond

De zon schijnt nog steeds en achter de buiskap is het telkens goed toeven, ook weer niet te lang want dan wordt het weer te heet. Ook vandaag besluiten we maar niet ons te water te begeven om de hoognodige schoonmaakwerkzaamheden te verrichten aan de waterlijn , de schroef en het roer. Het lokt ons niet zo, vanwege de wind en de golven. De watertemperatuur is overigens 21 tot 23 graden volgens de gever van de boot. Het zou moeten kunnen. Morgen dan?

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s