Zondag, 17 april 2011

San Miguel de Cabo de Gata 3

Nu bleef het wel de hele nacht pittig waaien. Af en toe lagen we te schudden in ons bed als de boot aan de ankerketting rukte. Dat slaapt niet lekker. Toch lukte het tussen de rukken door. Te 08.30 uur uit bed. De zon scheen alweer maar nu zat de lucht vol windveren. Dat belooft weinig goeds. Het waait buiten nog steeds pittig. Dat blijft de hele dag zo. Weer een dag waarin we weinig doen. Het strand wordt in de loop van de dag wel drukker dan gisteren en eergisteren maar dat is logisch: het is zondag. Vroeger gingen mensen op zondag naar de kerk, tegenwoordig gaan ze naar het strand. Net als de afgelopen dagen bezitten we onze ziel in lijdzaamheid. Ingeborg naait af en toe een stukje aan de lappendeken en dan maar weer lezen, kopje koffie met een knopper, koude bratwurst op brood met een beetje ketchup en een kappertje, des middags een glaasje whisky. Telefoneren met het thuisfront. Linda is op bezoek bij Ma. Twee klappen in 1 vlieg! De post wordt weer niet doorgezonden naar Linda. Ik moet weer in de slag met de TNT – doorzendservice. Ik knutsel een heel klein beetje. Ik bevestig vast een stukje schuimplastic aan bak- en stuurboord op de hekstoel. Hierop moet de wadpoot komen te liggen om de loopplank zijdelings in bedwang te houden als we ergens met de kont naar de kant komen te liggen.

tegen krassen

Verder ruim ik de zak met landenvlaggen beter in, verplaats een paar lijmklemmen, oefen een knoop uit het Schiemannen-boekje en lees een tranentrekker van Victoria Holt. Genoeg te doen. We durven de boot niet alleen te laten door naar de kant te gaan. Het waait te hard naar mijn zin, alhoewel we tot op heden geen millimeter van onze plaats zijn gekomen. We houden het nog wel even uit met de voorraden en we hebben alle tijd van de wereld.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s