Donderdag, 21 april 2011

San José 3

Brak, kapot, maar niet gebroken zet ik mezelf om 07.00 uur of daaromtrent aan de computer, kijken of het internet het doet. Joepie! Hij doet het plotseling zomaar, zeker vanwege het vroege uur. Ingeborg ligt nog in bed, doet net of ze slaapt. Ik kijk alle e-mails na en beantwoordt ze zoveel mogelijk. Joop schrijft dat ze binnenkort ook weggaan uit Alcoutim. Hij weet nog niet of ze wel naar Sevilla gaan, vanwege de hitte daar. De reclame- en viagra-bagger gooi ik weg. Ik lees de weblog van Joop en Meta, ben dus weer helemaal “bij”; mooie foto’s met droogkomisch commentaar van Joop. De financiën regel ik snel. Ik krijg van Sjors van der Woerd een mailtje dat wij in het komende nummer van “Ziltmagazine” staan met een stukje over onze reis en foto’s van ons verblijf op de Rio de Guadiana. We mogen commentaar geven op zijn concept. Ik heb er geen commentaar op, ik vind het helemaal goed (en Ingeborg later ook). Ondertussen ligt de boot aan 5 landvasten met veren voor en 2 lijnen achter als een gek op de deining heen en weer te raggen, het is slechts een kwestie van uren of een of meer landvasten of veren of kikkers breken. Dit kan zo niet langer. Ik ga naar het havenkantoor waar de knul net aankomt om zijn dienst te beginnen en vraag om een andere plek, dieper de haven in.

fraai havenkantoor

Hij ziet mijn schrille, brandende, ja zelfs tranende oogjes en ik krijg een plek naast de “Dombo”. Binnen een kwartier liggen we er, geholpen door Karel van de “Dombo” en een marinero. Een verademing, wat een verschil!

dit ligt een stuk comfortabeler

Nu maar als een gek de afgelopen 7 dagen op de weblog zetten en foto’s uitzoeken en erbij plakken. Dat gaat uren duren want de verbinding wordt regelmatig door onbekende oorzaak verbroken. Het is in ieder geval gratis en hij blijft dus de hele dag openstaan. Om 16.00 uur moet ik van Ingeborg mee boodschappen doen in de dorpssuper.

de dorpssuper

Zucht. Vlees hebben ze niet, brood wel, bier hebben ze gelukkig genoeg, nog een pak goedkope wijn, twee uien en we zijn klaar. Tussen de 2000 wandelaars op het jachthaventerrein (het lijkt Urk op zondag wel) kuieren we terug naar de boot en kan ik weer aan de slag op de computer. Lekker muziekje erbij en het leven is goed. De boot wordt nog even globaal afgespoten en gepoetst en de tanks gevuld want morgen gaan we weg. Er wordt wind 5 tot 6 verwacht, maar wel uit het Zuidwesten dus da’s mooi. Saves eten we erwtensoep met brood, heerlijk. De hele dag is het bijna windstil geweest maar rond 21.00 uur begint het weer te blazen en, heel bijzonder, keihard te regenen. Tijd om de tent te sluiten en ons terug te trekken.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s