Zaterdag, 23 april 2011

Aguilas – Cartagena

dag datum Wind Weer
zaterdag 23 april 2011 2 – 3 B, NO tot O bewolkt en toch zonnig, weer windveren
vertrek aankomst logstand motoruren
08.30 uur 14.30 uur 3667,7 3547,47

Om 07.15 uur dwaal ik door Aguilas op zoek naar een bakker. Niets te vinden. De stad is niet bijzonder interessant voor zover ik kan zien. Het parkeerterrein dat gisteravond propvol met auto’s stond is nu praktisch leeg. We hebben niets gemerkt, vast geslapen zeker. In de haven is het windstil en de zon komt op. Voor vandaag wordt weinig wind voorspeld uit variabele richtingen. Dat wordt dus motoren naar Cartagena dat 30 mijl verder ligt. We gooien na de Dombo los en pruttelen de haven uit, nog even een fotootje van de kade waar we aan gelegen hebben (gratis) en dat was dan weer Aguilas.

dat was Aguilas; aan die kade lagen wij

Over de trip valt niet veel te vertellen.Van zeilen komt weinig terecht. Het grootzeil staat bij als slingerzeil, de autopiloot stuurt en het grootste deel van de tijd zitten wij te lezen. Ingeborg maakt foto’s van de fraaie wolkenluchten.

prachtige wolkenluchten

We lopen in een rechte lijn recht op Cartagena af met een snelheid van gemiddeld 5 knopen over de grond dus we komen om 14.30 uur aan. Cartagena ligt in een beschutte baai en is een belangrijke marinehaven voor Spanje. Als ik bekijk wat hier aan materieel ligt hoop ik voor Spanje dat ze toch ook nog wat andere belangrijke marinehavens hebben; het is niet veel soeps.

niet veel soeps

Op de steiger van de jachthaven staan 4 man klaar om ons op te vangen. Het zijn allemaal opvarenden van de buurjachten, die voor havenmeester spelen, prachtig. De echte havenmeester die ons even later helpt met het beter vastleggen van de boot vindt het allemaal prachtig. Hij spreekt Engels, een beetje Nederlands (“alles goed”, “alles klaar”, “goedenavond” en “ rot op”) en hij laat mij met zijn handmarifoon de Dombo op kanaal 9 oproepen; hij zegt: “doe jij het maar, jij ken Nederlands”. Dit lukt niet maar Ingeborg krijgt ze wel te pakken op kanaal 16. Ook zij staan te kijken van de enthousiaste ontvangst hier. Te 17.00 uur gaat het havenkantoor open dus tot die tijd hebben we even de gelegenheid om de stad alvast even te bekijken en te zoeken naar een supermarkt of een bakker. We lopen ons suf door fraaie, drukke winkelstraten (ik zie een watersportwinkel, morgen even heen), vinden een dure bakkerszaak, kopen een stokbrood en ook wat gebakjes omdat ik morgen jarig ben. 62 jaar wor ik, zou je niet zeggen als je me zag (daar kan je twee kanten mee op). Fraaie panden in de stad, hier en daar worden historische objecten gerestaureerd en we zien een gigantische lift die je van straatniveau zo’n 50 meter omhoog tilt naar panoramische uitzichten en het Theatro Romanum dat dateert, de naam zegt het al, uit de Romeinse Tijd. Er zou een supermarkt hier in de buurt moeten zijn maar we kunnen ‘m niet vinden. In een klein winkeltje kopen wij een hele kip, twee uien en een handvol wortelen. De kip wordt ter plekke in stukken geramd door de verkoper en niet meer als kip herkenbaar in een stuk papier gewikkeld. De kip is hier niet zo goedkoop als in Alcoutim, dat staat vast. Op weg naar de boot is het inmiddels 17.00 uur en we laten ons registreren op het havenkantoor. De schade bedraagt 42 euro voor twee dagen. De pilot spreekt van lage haventarieven (low). Ik ben het er niet mee eens. Dit is een gemiddelde (medium) prijs. Almerimar is “low”. De Junta-havens zijn “low” en San José is “high”. Als we willen mogen we gratis internetten in een ruimte met tafeltjes en stoelen naast het havenloket. Op de boot gaat Ingeborg een wasje draaien en we braden de kip. Tussendoor genieten we ook nog van ons boek en de drukte van toeristenboten die af en aan varen met dagjesmensen. De kip smaakt voortreffelijk. Tot de schemering lezen we in de kuip.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s