Donderdag, 28 april 2011

San Juan (Ensenada de Albufereta) – Altea

dag datum Wind Weer
Donderdag 28 april 2011  2 – 3 B O – NO zonnig
vertrek aankomst logstand motoruren
07.45 uur 13.00 uur 3730 3563,69

Vroeg wakker. De wind is er niet. De boot ligt wel met de neus naar het land en het achterschip ligt nu niet zo ver meer van de strekdam. We varen het anker uit het zand (hij zat redelijk vast) en tuffen de baai uit om Cabo de la Huerta heen. Dit was vannacht een hele rustige ankerplek.

daar achter die stenen lagen wij voor anker; goeie plek bij de juiste windrichting

Over de tocht van vandaag valt niet zoveel te vertellen, behalve dan dat het langzaam gaat. Het lijkt wel of er iets in de schroef zit. We hebben weer geen dolfijnen gezien. Het blijft praktisch windstil en we maken wat fotootjes van de “karakteristieke” en ook wel verbijsterende  sky-line van Benidorm. Het is gek dat zo’n grote toeristenmetropool geen jachthaven heeft.

gladde zee met Bedinorm op de achtergrond

waar laten ze al die mensen op dat vuile strookje zand voor de deur?

De volgende haven voor ons is de jachthaven van de Club Nautico de Altea. We plakken de boot om 13.00 uur aan de eerste de beste kopsteiger die we zien en de havenknul die net aan komt lopen vindt het na marifonisch overleg met de back-office prima dat wij daar blijven liggen. Zo dat is klaar. Om 17.00 uur kunnen we ons gaan melden op het havenkantoor. Na te hebben opgeruimd wandelen we naar het oude dorp, dat een flink eind van de haven ligt. Het mooiste deel van het stadje ligt vrij hoog, rond een fraaie kerk, met prachtig uitzicht op de baai. De wandeling terug voert ons over een keurige boulevard met heel veel palmbomen en dito restaurantjes en dergelijke.

uitzicht op de baai in Zuidoostelijke richting met de jachthaven van Altea

mooie boulevard met palmen; als je hier een foto maakt staat er altijd een Nederlander op

Te 17.00 uur worden we door een andere havenknul persoonlijk uitgenodigd om op het havenkantoor te komen betalen (dat vond ik “minder”). Ik hou mijn hart vast voor de te verwachten haventarieven, die ik nergens vermeld zie. Pas als ik de factuur voor m’n neus heb slaak ik een zucht van verlichting: “slechts” 27 euro en 36 cent inclusief alles, ook internet. In de pilot zetten we met potlood bij deze haven: “Charges: Medium”. Het is nog steeds laagseizoen. Nu bellen we Bart en Lies dat we in Altea liggen. Bart komt ons morgen rond de middag halen om een toertje langs de kust te maken en een bezoek te brengen aan hun huis. Leuk! Ik moet een keer te water om de zooi die om de schroef zit, want dat kunnen we vanaf de steiger zien, weg te halen. De zon is inmiddels weg en het wordt fris. Morgen maar (uitstellen, uitstellen!).


Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s