Vrijdag, 29 april 2011

Altea 2

De lucht is grauw en Ingeborg wil dat ik meteen maar te water spring om die rommel uit de schroef te halen. Ik vraag: wil jij dat niet doen? Nee, pas als jij je eigen onderbroeken en sokken wast. Oh, ok.  Ik laat me in m’n zwembroek van de trap aan de spiegel zakken, nadat ik, als houvast, eerst een blok lood van 10 kilo aan een lijn heb neergelaten. Ik doe een loodgordel om met 6 kilo en ik zak zowat meteen naar de bodem. Eerst de flippers aan en de duikbril op. Het water is stervenskoud. Ik snap er niks van: de thermometer in de loggever wijst ongeveer 23 graden aan. Volgens mij is het 15 graden. Niet zeuren, kop onder water en snijen.

kop onder water en snijen

Met een paar halen van een scherp mes krijg ik de boel bij de eerste keer al los. Ik trek me aan de “loodlijn” naar boven en haal adem. Bij de tweede keer trek ik de zooi van de as en de schroef af. Klaar alweer. Hup, douchen met het laatste warme water in de boiler en de boel afspoelen. Volgende klus: boodschappen doen in de Lidl. Met het 2 euro steekwagentje en twee boodschappentassen gaan we vanaf de jachthaven linksaf op weg richting Albir, want daar ergens moet de Lidl zijn. Het is een heel eind lopen langs de zee, een rechte weg met heel veel joggers van alle leeftijden maar met slechts 1 nationaliteit (de Nederlandse). Na een half uur dreigt Ingeborg een intern ongeluk te krijgen. Gelukkig strijken we op tijd neer op een (Nederlands) terras, bestellen een werelds kopje koffie (met slagroom en Baileys) en Ingeborg gaat aan schadebeperking doen. Met aanwijzingen van de serveerster gaan we weer op weg naar de Lidl. Dat blijkt toch nog een heel eind verder landinwaarts te wezen maar we halen het. We kopen nootjes in, worst, knoppers, groenten, bier, melkprodukten, broodbeleg, etc. etc. Tot Ibiza hebben we genoeg. Na de kassa stappen we met de steekwagen achter ons aan flink door en steken een stuk af want Bart komt ons straks halen en misschien is ie wel te vroeg Te 11.00 uur zijn we alweer terug. Om een uur of 13.00 uur belt Bart dat ie ons niet kan vinden in de jachthaven. Hij staat bij de verkeerde een eindje verder langs de kust. Een half uur later is ie er, in zijn “Opeltje”. Lies is ook mee. Het weerzien is hartelijk. Zij nodigen ons uit voor een programma langs de kust, de jachthavens te Calpe en Moraira en allerlei mooie plekken met een fraai uitzicht over de Middellandse Zee. In de auto kijken we ons de ogen uit. Vanaf het land is het heel anders, meer driedimensionaal, dan wanneer je vanaf het water tegen de kust aan kijkt. We drinken ergens een bakkie koffie, vragen prijzen op van ligplaatsen in Calpe en Moraira. Moraira blijkt het goedkoopst te zijn: 24 euro en nog wat, inclusief btw en water maar exclusief electrisch; dat kost voor onze boot: ruimt 11 euro! We brengen ook een bezoek aan hun fantastische, zeer fraai gelegen, huis met zwembad in de heuvels van Benissa, ergens tussen Calpe en Moraira. We krijgen een rondleiding. De bek valt regelmatig open. Een geweldig huis! Biertje, wijntje, op het terras buiten zitten, alhoewel het weer nog steeds niet fraai is.

Bart in een karakteristieke houding

even op het terras naar het weer kijken

Vervolgens weer op tournee naar een TV-zaak waar Bart zijn tv-tuner op nieuwe frequenties laat afstellen, even een tafel voor vanavond reserveren in een Duits restaurant, “de Schnitzel Fabrik”, en meer fraais in de omgeving bekijken. Het is een dichtbewoonde omgeving, maar toch met veel privacy en heel smaakvol ingericht met vrijwel uitsluitend laagbouw (behalve Calpe dat wel wat torenflats heeft).

wat een uitzicht! Calpe op de achtergrond

Het is zeer geaccidenteerd terrein; veel steile wegen en (luxe) woningen terrasgewijs gebouwd. De stadjes zijn heel gezellig en er zijn genoeg horeca-voorzieningen. Bij Bart thuis kijken we naar herhalingen van de trouwerij van Kate en William. Ik persoonlijk keek alleen maar naar (de achterkant van) Pippa (ik was daarin niet alleen, begreep ik later). Bart leest even zijn krantje en we drinken een heerlijk glaasje wijn; wat hebben we het slecht, he? Te 19.00 uur tijgen wij richting “De Schitzel Fabrik”.

de Bulgaarse serveerster

Daar worden wij zeer gastvrij ontvangen door een Bulgaarse serveerster die vloeibaar Duits spreekt en een perfecte maaltijd van gegrild vlees, groenten, bratkartoffeln enz. op tafel zet. Lekker wijntje d’r bij. Onze (vertrouwelijke) tafelgesprekken zijn zeer geanimeerd.

de Bulgaarse serveerster wil die Nederlanders in een Duits restaurant in Spanje best wel even op de foto zetten

Een duo zangers met gitaren vergast ons op een aantal romantische, Spaans-talige, onverstaanbare liederen. Het klinkt wel goed.

we worden ook nog toegezongen

Als dessert nemen we een IJscoupe met warme kersen. De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Rond negenen laten wij ons door Bart en Lies naar de boot terugbrengen. Zij bieden nog aan bij hen te blijven slapen, maar zij hebben ons al zo verschrikkelijk gastvrij ontvangen dat wij er te verlegen mee zijn om daar nog meer gebruik van te maken, bovendien heb ik geen schone onderbroek en sokken bij me, dus het gaat eenvoudigweg niet. Bovendien hebben we straks nog contact met hen als we in Moraira liggen. Te 10.00 uur nemen we hartelijk afscheid aan de poort van de haven. Jongens, nog bedankt voor alles, het was super!! We kunnen niet slapen van al de indrukken die we vandaag hebben opgedaan dus kijken we naar de integrale uitzending van “het huwelijk”. Grotendeels slaapverwekkend, vooral de dienst in de Westminster, maar de jurk van Pippa hield me wakker. Te 02.30 uur gaan we maar naar bed. Ik wil ook een villa in Spanje.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s