Zondag, 1 mei 2011

Altea – Moraira

dag datum Wind Weer
Zondag 1 mei 2011 0 B windveren en zon
vertrek aankomst logstand motoruren
10.30 uur 14.00 uur

Vanmorgen alletwee maar weer een douche genomen, niks voor ons, zo twee dagen achter elkaar. Maar ja, we gaan straks naar Ibiza en daar komt van douchen helemaal niks terecht, zullen we maar zeggen. Het toeval wil dat het vandaag de zondag is waarop een roeiwedstrijd is gepland vanuit deze haven. Van heinde en verre komen auto’s gevuld met in strakke lycra pakjes gehulde meisjes en dames (en heren ook) het parkeerterrein van de haven vullen. Ik ben dan ook snel klaar met douchen, niet in het minst vanwege het feit dat al die luitjes de toiletten, gesitueerd op 1 meter van mijn douchehok, op luidruchtige wijze (in meer dan 1 opzicht) frequenteren. Mijn reukzintuigen krijgen het bepaald te kwaad. Heb ik weer (en Ingeborg ook, want vrouwen kunnen er ook wat van)! Als je denkt fris uit de douche te komen, heb je het vandaag behoorlijk mis. Binnen de kortste keren zit ik buiten op het muurtje naar de lycra pakjes die langskomen te kijken, wachtend op Ingeborg, die ook niet lang op zich laat wachten. Hè, hè, dat was weer dat. Na het inleveren van de elektronische kaart voor de douche gooien we los en laveren tussen de roeiboten door de haven uit.

roeiwedstrijden bij Altea

Het is windstil. Het zwerk is daarentegen wel bezwadderd met windveren. Dat betekent dus vanavond en morgen veel wind. Ondertussen hebben wij op weg naar Moraira, onze laatste stop voor Ibiza, geen wind.

Ifach heet die rots; gaan we omheen , naar Moraira

Pas als we bij de dieselpomp liggen begint het een beetje te waaien; the story of our life. Wat kan het schelen, we zijn in Spanje! Het tanken duurt ongeveer anderhalf uur omdat we rekening moeten houden met de slechte ontluchting. Voor je het weet heb je een olievlek van 2 vierkante kilometer in de haven en daar zitten we niet op te wachten. Gelukkig is het niet druk aan de pomp en de pompbediende, die zeer goed Spaans spreekt, een zeer geduldig type. Hij laat ons lekker aanmodderen. We tanken ongeveer 230 liter voor 335 euro. We betalen met de creditcard want de portemonnee is bijna leeg.

pompen, opdat de motor weer kan zuipen

Via de marifoon melden wij ons bij de havenautoriteiten (een aardig meisje van plusminus 18 jaar, dat Spaans en Engels spreekt), waarna we uiteindelijk op een lekker plekje terechtkomen voor twee dagen (49 euro). We liggen nog maar net en Ingeborg is pas begonnen met het vullen van de wasmachine of er wordt op de boeg geklopt. Daar zijn Bart en Lies, die toevallig in de buurt waren! We blijven het apart vinden om hier vrienden van thuis aan te treffen.

heel apart, en zo gezellig!

We spreken af om straks te gaan Chinezen. Te 17.30 uur of daaromtrent treffen we elkaar weer bij de ingang van het haventerrein. Tot die tijd houden wij ons bezig met het ophangen van de was en, uiteraard, lezen (= in Ingeborg d’r geval: knikkebollen).

Bart pikt ons op bij de rotonde voor de haven en we gaan vervolgens eerst een drankje drinken op een fraai terras aan zee. Bart heeft daar een foto van gemaakt. Daarna genieten we van een voortreffelijke maaltijd bij de favoriete Chinees van de Rootjes. Zij hebben niets teveel gezegd. Zo lekker en goed gedoseerd heb ik nog nooit van een Chinees gegeten! Ik weet dat het niet hoort, maar weet je hoeveel het gekost heeft? Voor loempia’s, bami babi pangang/eend met ananas, kroepoek, twee flessen wijn, een bolletje ijs en een koffie betaalden we totaal: 37, 20 euro voor 4 personen. Logisch dat Spanje failliet gaat. De Chinese serveersters hebben ook al te lijden onder de malaise: hun rokken zijn aan twee kanten tot ver boven hun knieën gescheurd. Voorts moet ik nog vermelden dat in dit etablissement, iets wat ik nog nooit heb meegemaakt, als je het toilet “doortrekt” dit automatisch niet gevuld wordt met water maar met “W.C.-eend”. Zo hygiënisch heb ik het nog nooit meegemaakt. Ik zal een e-mailtje sturen naar de Club Nautico Altea. Ach, wat zal ik er nog meer van zeggen. De rekening werd vergezeld van een voor ons onbekend gratis drankje in een borrelglas. Ik vraag: “wat is dat?”. Zegt Bart: “W.C.-eend”.  Je kon ‘m zien aankomen. We hebben ontzettend veel plezier gehad met Bart en Lies. Het is jammer dat we afscheid moeten nemen van elkaar. Straks (vanavond!) komen Olga en Chris met hun kinderen bij hen vakantie vieren. Wij blijven morgen nog in deze haven, vanwege het te verwachten slechte weer, en overmorgen gaan we naar Ibiza. Wij worden bij de haven afgezet en nemen nogmaals hartelijk afscheid. Misschien zien we mekaar morgen nog en anders is het: tot ziens aan de koffietafel in Edam, “whenever”. Van 22.00 uur tot 01.04 uur zit ik dit allemaal te tiepen. Ingeborg slaapt allang en Rene Kikker zingt: “ I am calling out your name”. Daarna komt “Calypso” van John Denver, gezongen door Jantje Smit, samen met John Denver, over zijn graf heen; tijd om te stoppen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

4 reacties op Zondag, 1 mei 2011

 1. Cees en Aly Gremmen zegt:

  Op naar Ibiza en pas op voor dwarsliggende dolfijnen, veel plezier , ook daar.
  Me zus Maria is weer es naar Greece/ Ithaka, voor een weekje of zo.
  Hou je roer recht onderweg!!! Gr. Cees en Aly ( C&A )

  Like

 2. lies zegt:

  willem en ingeborg
  wat hebben we genoten van jullie aanwezigheid in moraira, jullie gaan nu naar ibiza wij blijven hier met de kinderen, groet en doe voorzichtig, en we zien jullie weer bij de koffie tafel in edam

  Like

 3. linda zegt:

  sjongenjongens, wat ziet het er toch allemaal mooi uit daarzo zeg… ik gaan maar weer effies sparen om weer zo’n ‘lang weekend’ bij jullie te komen doen hoor!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s