Zaterdag, 30 april 2011

Altea 3

Het is nou 1 mei, we liggen in de jachthaven van de Club Nautico Moraira en ik moet nog van 29 april iets schrijven. Ingeborg staat tegenover mij beddenlakens of zoiets op te vouwen; in d’r onderbroek. Dat leidt vreselijk af. Ik weet niks meer van gisteren. Bovendien zijn we vandaag ook nog uit eten geweest met Bart en Lies, bij de Chinees. Dat is ook niet bevorderlijk voor de concentratie. En het is 22.00 uur. We zitten in de boot en het is doodstil. Geen enkel geluid, maar dan ook geen enkel! Geen auto’s, geen gelach, geen vliegtuigen, niks. Griezelig. Ing, ga jij even kijken of er niemand aankomt! Ingeborg is de enige die geluid maakt: “sodemieter op, ga zelf”. Ik zet een muziekje op van Robert Long. Na een blikje bier komt het geheugen weer terug: 30 april, gister, Koninginnedag! Het is Koninginnedag zonder “n” voor “dag” omdat we maar 1 koningin hebben! Als onze schaatsende prins pils de troon bestijgt krijgen we “koningedag”. Geen pan, lache man. Al bovenstaand gelul is bedoeld als ruimte(n?)vulling omdat vandaag een dag was binnen welker tijdsbestek vrijwel niets gebeurde. De gehele dag heb ik gekompjoeterd. Steeds maar weer kijken of er e-mails waren die de moeite waard waren. Het waren er heel weinig. Mailtjes van Elles en Coos, heel leuk dat er altijd vaste reageerders zijn. Foto’s importeren van twee camera’s en deze een beetje bewerken voor een optimaal effect. Opnieuw knoeien met filmpjes, maar de verbinding is niet goed genoeg om die op de weblog te krijgen, dammit! Het lukt evenmin via internet beelden te verkrijgen van het Koninginnedaggedoe (2 maal woordwaarde) in “Weert en Thorn”. Ik ga slechts 1 keer van de boot af om het havengeld voor vandaag te betalen op het havenkantoor. Ingeborg gaat in d’r eentje naar de supermarkt om brood, een pak wijn en een fles olijfolie te halen. Onderweg komt ze op de steiger (op de “Pantalan” = Spaans voor steiger) een Nederlander tegen die weer op zijn beurt ons op de website van Ziltmagazine tegenkwam, terwijl we op dat moment 10 boten verderop van zijn boot af liggen. Tom Duysens, zo heet hij, woont hier al 18 jaar op zijn boot, een 45 voets Bénéteau, heeft samen met zijn vrouw een zaak in haarden (www.dirksmit.com) en kent uiteraard de (nautische) omgeving als zijn broekzak. Hij komt aan het eind van de middag even bij ons langs om informatie te geven over mooie ankerplaatsen rond Ibiza. Dat is mooi meegenomen! tot die tijd blijf ik doorploeteren met foto’s en tekst om de boel fraai op de weblog te krijgen. Om een uur of 18.00 uur komt Tom ons verrijken met zijn informatie en verhalen over met name Ibiza. Ingeborg verpest de “pilot” van de Balearen met potloodaantekeningen (op z’n kop!), maar we kunnen er straks wel wat mee. Tom wil niks drinken en blijft ons onvermoeibaar vullen met info totdat we alle cala’s, fraaie duikplekken en havens hebben besproken. Kijk, als je maar genoeg van sukke mensen onderweg tegenkomt en je maakt aantekeningen op je oeroude zeekaarten, hoef je eigenlijk helemaal niet van die dure boeken te kopen bij Datema of Harri. Wij hebben tot nu toe geluk met luitjes zoals Suus en Kees en Tom. Te 20.45 uur of daaromtrent nemen we afscheid van Tom. Misschien zien we hem en zijn vrouw straks op Ibiza. Als het bezoek afscheid neemt wordt je op jezelf teruggeworpen. Dat betekent in ons geval: effe snel aardappelen en sperziebonen koken, twee visssticks  en een paar eieren verkolen en deze rond 21.45 uur verorberen. Een ontnuchterende ervaring. Vergis u niet: ik bedoel daarmee het tijdstip, niet de kwaliteit van het gebodene. Na den eten storten we allebei in. Dat komt goed uit. Deze avond ziet Ingeborg mij in bed in slaap pleuren, we kunnen het niet anders benoemen, met mijn boek stijf in mijn handen. Ik hoop dat de muggen vannacht een keer bij de buren hun bloed gaan halen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s