Woensdag, 4 mei 2011

San Antonio de Portmany, Eivissa (= Ibiza) 2

Met (muggen-)hindernissen worden wij te 07.45 uur wakker. Het schip ligt doodstil en dat is het ook. Heerlijk! De zon schijnt al. Het belooft een mooie dag te worden!

zonnig Ibiza (San Antonio)

Verkwikt gaan wij aan de slag. Het bootje moet overboord, de buitenboordmotor erop. Ingeborg moet nog even wat passen en meten voor de hoes op de bovenkant van de rubberboot. Ik poets Sahara-zand van de hoes (voor als ie op z’n kop aan dek ligt) van de rubberboot. De afvoer van de gootsteen in de kombuis moet worden doorgeblazen met de handluchtpomp van de rubberboot. Ik zoek sloten op (duurt effe) voor op de bakskisten en aan de ketting van de bijboot. Het lekwater van de boiler, dat in een cannetje wordt opgevangen, moet weggegooid. Alle losse jatbare spullen van dek af. De laptop opgeladen want die moet mee naar het terras. Dan is er koffie en ons boek. Tegen 12.00 uur is de batterij van de laptop 100% en kunnen we naar de kant. Tussen de langliggers door tuffen we naar een betonnen pier waaraan je je bijboot kunt vastleggen in ondiep water. Je mag 4 uur gratis liggen en daarna moet je betalen. Van een Engelsman horen we dat niemand zich daarover druk maakt. Mooi, wij dus ook niet. De boulevard van San Antonio is wel aardig, maar niet bijzonder. Het is druk, veel Engelsen en Nederlanders. Moeten die niet werken? We kijken in de jachthaven, lopen achterlangs wat flats, komen weer op de boulevard en strijken op een terras neer waar ze wifi hebben en waar we wat eten en drinken. Plezierige bediening. Goeie wifi-ontvangst. Vanavond maar weer 3 stukjes tiepen, kunnen we dat er morgen op zetten. Het eten gaat wel. Omeletten met “chips” en sla. E-mailtjes van Olga Root, van Lies en van Linda en van Cees en Aly Gremmen. Allemaal bedankt jongens, heel bemoedigend. Je krijgt nog antwoord; morgen denk ik! Te 14.30 uur zijn we alweer terug op de boot. Dom om ons heen kijken, genieten van de (brandende) zon, lezen, biertje, toastje met zalm. Op een gegeven moment stort aan de kant een enorm stalen skelet van iets, waarvan ik dacht dat het in aanbouw was, met donderend geraas in! Als daar maar geen dooien zijn gevallen!

het zag er eerst heel anders uit

Ingeborg zegt dat het een sloopgevalletje is. Ik hoop het maar. In het andere geval is het slecht gesteld met de Spaanse bouwkunst! Mijn boek is godzijdank uit, wat een ellende zeg. Dan maar stukjes tiepen die ik morgen op het log zet. Het is nu 22.55 uur. De foto’s zoek ik morgenochtend wel uit. Nu naar bed. Ingeborg ligt er al in.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Woensdag, 4 mei 2011

  1. lies zegt:

    leuk jongens dat jullie nu in ibiza zijn,
    ik lees nu iedere dag even waar jullie zijn, we blijven jullie volgen,

    gr bart en lies

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s