Donderdag, 5 mei 2011

San Antonio de Portmany (Ibiza) 3

Vannacht had Ingeborg last van duikbommenwerpers (= mosquito’s) en ik niet. Alle luiken waren dicht, ik had echter wel de doppen van de luchthappers afgehaald. Het was benauwd in de boot. Komende nacht moeten de hoezen met muggenhorren erop. Misschien helpt het. De ochtend verstrijkt op de gebruikelijke wijze: poepen, eten, lezen, koffiedrinken terwijl de laptop aan het sap hangt. Ik heb weer een tranentrekker te pakken: “Die nacht aan het Meer” van ene Deirdre Purcell terwijl Ingeborg Gabriel Garcia Marquez probeert te kraken. Ondanks deze drukke bezigheden heb ik toch wel  in de gaten dat de boot zoetjes aan achteruit gezakt is in de richting van een groene ton. Voorlopig laten we het maar zo. We genieten in de kuip van het zonnetje en van het verkeer van bootjes op het water. Ingeborg wil wandelen maar ik kan me niet losscheuren van mijn tranentrekker en de steeds dichterbij komende boei is ook een goed excuus om niet te gaan. Uiteindelijk is het onvermijdelijk dat het anker moet worden opgehaald om te verkassen. De schildpad die we gister meenden te zien rond de ankerketting blijkt nu een groen begroeid boeitje te zijn met een ketting eraan. Ik schud het ding van ons af en 40 meter verder gaat de spijker weer de grond in. Ik trek op de motor het anker vast en dan kunnen we naar de kant. Het gebruikelijke ritueel, portemonnee, sleutels, deurtjes zetten, rugzak, fototoestel, GSM, startkoordje van de bubo, vulliszakken etc. pakken en wegwezen.

dit is “de kant”

dit ook

De wandeling aan de kant gaat linea recta naar het terras met de “vrije” wifi-zone. Dat kost een smak aan drankjes maar we hebben een goede ontvangst. Ik beantwoord nu de mailtjes die we gisteren hebben gelezen en ik zet 3 nieuwe stukjes op de weblog, zonder mijn aandacht te laten verslappen voor al het “moois” dat langs loopt.

internetten

Het spreekt vanzelf dat we de weblog van Joop en Meta ook bekijken. Ik schrijf een reactie naar hen wanneer ze nou eens gaan vertrekken. Zij hebben het heel erg naar hun zin daar in Alcoutim, Joop werkt zich de pokken op zijn lakwerk en ze vieren het ene feest na het andere en ze hebben Suus en Kees van de Alioth natuurlijk. Wij missen dat wel, die contacten. Het lokt niet zo om contact te maken met die Ennelsen die je overal tegenkomt. Er zitten best wel aardige lui tussen maar de taal (die we toch goed beheersen) en het speciale cultuurtje van “ons kent ons” weerhouden ons er toch van om zonder terughouding contacten te leggen. In een radio 1 bericht horen we dat de Hr Ms Haarlem tot 2 mijl onder de kust van Libië bezig is mijnen te ruimen. De commandant van het schip wordt hierover geïnterviewd. Ze worden beschermd door een Canadees oorlogsschip dat wel over de vereiste bewapening beschikt om eventuele aanvallen van de wal af te slaan. Ik geloof dat de ernst van dit soort verhalen nog niet helemaal tot ons doordringt. Van Rianne horen we dat Marijn nu met het schip in Sicilië ligt om te bunkeren maar zaterdag gaan ze weer naar Libië om hun werk te hervatten. Ik wou dat die leip van een Gadaffi nou eindelijk een keer gepakt werd. Het zal toch niet zo lang hoeven duren als met die Bin Laden?

Aan boord herneemt het leven zijn gewone gang: kijken naar boten die komen en gaan. Een Fransman met 4 opvarenden komt vlak bij ons voor anker liggen. Ze kijken hun ogen uit naar ons schip. Als ik dat van hen bekijk kan ik dat begrijpen; net een dekschuit met een mast, maar het vaart! Als de zon ondergaat vaar ik in het bijbootje rond de boot en maak driftig foto’s.

persoonlijk vin ik deze wel mooi, maar ik heb er nog meer van dit soort

Misschien zit er wat bij voor Sjors van de Woerd voor het Ziltmagazine: “de Wing IV voor anker bij Sant Antonio de Portmany op Ibiza”! Het wordt ook kouder als de zon ondergaat, dus gaan we naar binnen om dit stukje te tiepen. Het is 23.00 uur als ik de wind door de verstaging hoor zoemen. Er komt meer wind, uit het Oosten. Morgen waait het hard als het (niet) goed is. Ik zuig m’n laatste blikje leeg en ga naar bed.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s