Zaterdag, 7 mei 2011

San Antonio de Portmany (Ibiza) 5

Het belangrijkste van vandaag is wel dat onze zoon Marijn ons belde vanaf de Hr Ms Haarlem, weer op weg van het bunkerstation op Sicilië naar de kust van Libië om haar taken te hervatten. Alles is goed. Er zijn gelukkig (nog) geen gekke dingen gebeurd. Helemaal niet belangrijk maar toch curieus om te vermelden is dat sinds gisteren de prijzen op het internetterras met 15 tot 40% zijn verhoogd; zo betaalden wij voor een halve liter Sangria nu 7 euro ipv 6 euro en voor een glas bier 3,80 euro ipv 2,80 euro. Kijk, dat is nou ook Ibiza! We zullen onze consumptie-strategie hierop moeten aanpassen. Ook is het zo dat kennelijk deze week het zwemseizoen officieel begint want men is driftig bezig boeienlijnen aan te leggen. Dat betekent dat we in de weg liggen en moeten verkassen. We liggen nu aan een mooring die vlak achter ons nog vacant was. We zijn net op tijd van anker af en aan de boei als, in het geheel niet in overeenstemming met het weerbericht, saves de wind draait en de lucht betrekt en onweersbuien met hagel d’r in overtrekken.

vieze lucht

vlak voor het begon te hagelen

Je moet maar mazzel hebben! Ook wat onvoorziene windstootjes hier en daar. De windrichting klopt ook niet. Ben benieuwd wat het morgen wordt want dan willen we hier toch wel weg, een beetje verderop rond het eiland kijken. Ik begin nu toch echt onder een tekort aan boeken te lijden. Ben alweer zowat door de volgende tranentrekker heen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s