Donderdag, 12 mei 2011

Santa Eulalia 2 (per bus naar Eivissa (Ibiza-stad))

Na twee pogingen lukt het vanmorgen vroeg eindelijk de foto’s bij de stukjes van 7, 8, 9 en 10 mei te zetten op het weblog. Dankzij de antenne. Ik moet hier ook nog even vermelden dat de douches hier slechts koud water leveren. Gelukkig zijn de sanitaire ruimten pas geverfd en ruiken die uitermate fris. Waar was ik ook alweer. Oh ja. De stukjes staan op het weblog en vandaag gaan we met het openbaar vervoer naar Eivissa. Dan kunnen we zeggen dat we daar ook zijn geweest, want met de boot gaan we daar maar niet in. Wel jammer hoor, want Ibiza stad blijkt een reuze gezellige oude kern te hebben onder en rond het kasteel boven op de berg. De busrit van een klein halfuur (1,65 p.p.) brengt ons in het hart van de moderne stad, dat al best fraai is met lange rechte straten met veel winkels, pleintjes hier en daar met inheemse bomen en struiken en veel inheemse wandelaars van artistieke kunne. Je kijkt je ogen uit naar de vreemd uitgedoste types die je tegenkomt. Maar er lopen ook een heleboel gewone mensen zoals wij rond. Het is warm en sommigen zijn schaars gekleed. Ook leuk. Veel horlogewinkels, kleding- en parfumeriezaken maar nog meer café’s en restaurants in alle prijsklassen.

het busstation

We wandelen van het busstation (dat bestaat gewoon uit honderd meter langs een trottoir in een zeer drukke winkelstraat gereserveerde parkeerruimte die absoluut niet het karakter van een herkenbaar busstation heeft) naar de hoge masten van een aantal mega-jachten dat in de haven ligt. Kannie missen. Wij vergapen ons met de andere toeristen (want nu zijn wij ook even toeristen en geen reizigers meer) aan de werkelijk krankzinnig extravagante luxe van de grote boten.

wij en de andere toeristen gespiegeld in het raam van een Nederlands Motorjacht

dit is een kleintje….

want deze is veel groter…..

dat heb je allemaal nodig voor de navigatie

Ik laat de foto’s maar even spreken want ik ben sprakeloos. Op die schepen zie je een heleboel mensen rondlopen, allemaal in dezelfde kleren. Dat is allemaal bemanning die 24 uur per dag aan het poetsen zijn, in afwachting van de eigenaar die 1 week per jaar gebruik maakt van zijn speeltje. Niet de eigenaar maar de bemanning geniet dus van die bootjes! De haven ligt aan de voet van de Vila Dalte ( = oude stad). Daar is het nog leuker. Mooie straatjes, oude huizen, de muren van het Fort, de kathedraal helemaal bovenop en de prachtige vergezichten vanaf de muren. Binnen die muren is de oude stad gelegen, met restaurantjes, pleintjes, doorkijkjes. Je word er doodmoe van als je dat allemaal moet bekijken maar wel leuk, hoor. Foto’s zat.

mooi straatje

ingang van de oude stad

hier kijken we neer op Ibiza-stad

Rond 14.30 uur strijken we bij de haven op een terras neer en drinken iets en eten iets. Nederlandse prijzen: 16,50 euro voor een halve liter bier, een Fanta met ijs erin en ieder een broodje (Ing met Tonijn salade en ik een broodje met ham en kaas).

was ’t lekker knul?

Nog even een foto van de megajachten met Ing op de voorgrond en dan wandelen wij met een omweg naar het “busstation”.

wanneer vertrekken we?

Ingeborg ontdekt een kroeg waarbinnen je het retourticket moet kopen aan een loket. Als de bus komt klimmen bij het instappen steeds weer mensen naar buiten die er uit gestuurd zijn om aan het loket alsnog een kaartje te kopen, terwijl we in St. Eulalia ons kaartje in de bus moesten kopen. Een chaos, maar wel gezellig. Comfortabel worden we in deze air-conditioned bus teruggebracht in 20 minuten want hij stopt nu maar twee keer i.p.v. 6 keer op de heenweg. Aan boord nemen we een drinkertje en dan gaan we de kuip en omgeving schoonmaken. Het is te warm om de hele boot ineens te doen. Terwijl we bezig zijn ontdek ik de Dombo aan de volgende steiger en nodig Karel en Ineke uit bij ons een biertje te komen drinken. De kuip is nat maar wel schoon. We praten lekker bij. Zij gaan morgen naar Ibiza-stad, als wij verder gaan naar Cala de Portinatx. Het is 20.30 uur als Karel en Ineke naar hun boot teruggaan en ik de foto’s, die ik bij Espalmador van hen genomen heb, even op een stick zet. Deze breng ik als zij klaar zijn met eten. Een groot deel van de avond weer bezig geweest met vergeefse pogingen op het internet te komen. De rest is geschiedenis (we gingen naar bed).

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s